„Vörös invázió", reménykedő magyar szurkolók

Vágólapra másolva!
2009.11.24. 20:42
null
Az angol szurkolók időben elkezdték a mérkőzésre való ráhangolódást (Fotó: Veres Viktor)
Címkék
Kétezer angol drukker, jegyüzérek, rekordbevételre számító zászlóárus, after party a „vörösök" szurkolóinak, bizakodó magyarok – hangulatjelentés a Debrecen-Liverpool BL-meccs előtt a Puskás Ferenc Stadionból.

Az esti Debrecen–Liverpool labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésre utazó angol szurkolók már kora délután megjelentek Budapesten. A főváros utcáin, terein több helyen is felbukkantak a „vörösök" drukkerei, kisebb-nagyobb, Liverpoolból és környékéről érkezett csoportok. A találkozóra több mint kétezer angol jött el Magyarországra.

A Szent István-bazilika mellett található aukciósház épületének felső ablakaiban a Liverpool szurkolói kifeszítettek egy hatalmas zászlót, rajta a klub BEK-, illetve BL-sikereit jelző öt serleggel, és az elmaradhatatlan felirattal: You'll never walk alone...

„A mi sorsunk sajnos már nemcsak a saját kezünkben van, hiszen a csapat továbbjutása a Fiorentina-Lyon meccstől is függ. Nekünk azonban mindenképpen nyernünk kell ma, kettő nullás győzelmet várok" – nyilatkozta az egyik, Leeds környékéről érkezett szurkoló.

„A debreceni játékosok közül egyet sem tudnék megnevezni, de mindegy is, ki az ellenfél, nyerni fogunk. Ezen még Fernando Torres hiánya sem változtathat. Rafa Beníteznek a továbbjutástól függetlenül biztosnak értem a jövőjét Liverpoolban, mi, szurkolók már el sem tudjuk képzelni a csapatot nélküle" – tette hozzá.

Ezzel egyetértett egy, az angol alakulatot elkísérő biztonsági ember is, ám véleménye szerint a spanyol menedzser sorsa nem a drukkereken múlik: „A Debrecent legyőzzük, de ez nem elég, ha a Fiorentina is nyer. Benítezt nagyon szeretik a szurkolók, ám ez kevés. A jövője az amerikai tulajdonosok kezében van., és csak rajtuk múlik, számítanak-e a szakemberre, ha a csapat nem jut tovább a BL-ben. Ők adják a pénzt, ezért minden tőlük függ."

A DVSC–Liverpool BL-meccs nemcsak a szurkolóknak, hanem a különböző árusoknak is fontos. Egyikük elmondta, rekordbevételt vár.

„Azt hiszem, a Liverpool a legismertebb csapat a Debrecen csoportjában, így természetesen ma számítok a legnagyobb érdeklődésre, s arra, hogy ma fogynak majd leginkább a zászlók és sálak. Az eredményt illetően sajnos már nem vagyok ennyire bizakodó. A Liverpoolnak élet-halál kérdés a győzelem, és úgy érzem, a meccsen ki is jön majd a két együttes közti tudásbeli különbség" – mondta egy középkorú árus, akinél ezerötszáz forintért többek között külön erre a mérkőzésre készített, a Liverpool és a DVSC címerével ellátott sálakat lehet vásárolni.

A Puskás Stadion környékén már órákkal a meccs előtt megjelentek a jegyüzérek is, s egyikük elmondta, húszezer forintért lehet belépőhöz jutni a feketepiacon. Érdekesség, hogy még egy szórakozóhely is megpróbál hasznot húzni a találkozóból: félmeztelen lányokkal, angol nyelvű szórólapokon hirdetik, hogy a meccs után after partyt rendeznek a Liverpool szurkolóinak...

A debreceniek többsége optimista volt a találkozót megelőzően; többségük szerint az egy pont megszerzése tűnik reálisnak, de volt, aki úgy vélte, a győzelem sem lehetetlen.

„Láttam a kezdőcsapatot, elég védekező felfogásban állunk fel, de eddig amikor két csatárral támadtunk, mindig nagy zakó lett a vége. Szerintem a zártabb felállás célravezető lehet, s nem elképzelhetetlen a magyar siker" – nyilatkozta az egyik, különbuszzal érkezett szurkoló.

A debreceni drukkereket szállító különbuszok 19 óra után gördültek be a stadionhoz, és azóta már a lelátókon is zeng a „Hajrá, cívisváros!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik