Női BL: Orji-dupla, gól a 89. percben, történelmi Fradi-siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.13. 20:54
A női labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében a Ferencváros 2–1-es győzelmet aratott az izraeli ASA Tel-Aviv felett, ezzel megszerezte történelme első sikerét a BL-ben.

A Fradi az első fordulóban (két nappal ezelőtt) 2–0-s vereséget szenvedett a Twentétől, most azonban már a 12. percben előnybe került Ebere Orji góljával. A szünet előtt egyenlített a Tel-Aviv, ám a Fradi nem adta fel, és a 89. percben ismét betalált, újra Orji volt eredményes.2–0-s vereséget szenvedett a Twentétől, most azonban már a 12. percben előnybe került Ebere Orji góljával. A szünet előtt egyenlített a Tel-Aviv, ám a Fradi nem adta fel, és a 89. percben ismét betalált, újra Orji volt eredményes.

A zöld-fehérek a helyzetek száma alapján teljesen megérdemelten nyertek, hiszen 30-szor vették célba az izraeliek kapuját, akik csak öt lövéssel próbálkoztak.

Győzelmével a Fradi női csapata egyrészt fennállása során először győzött a BL-ben, másrészt megőrizte a matematikai esélyét a továbbjutásra. A Twente 10–0-ra legyőzte a Jeunesse Junglinstét, és mivel csak a csoport első helyezettje jut a főtáblára, nincs könnyű helyzetben az FTC.

NŐI LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
FTC–
ASA Tel-Aviv 2–1 (1–1)
FTC: Németh J. – Madarassy (Szabó D., 57.), Vicai (Rudán, a szünetben), Zlidnis, Nagypál – Krascsenics P., Addo, Fenyvesi (Krascsenics Cs., 72.), Mosdóczi – Orji, Csankovics
ASA Tel-Aviv:Dänzer – Sages (Morin, 72.), Lavi, Schwartz, Zelikowitz – Maimoni (Vaturi, 76.), Shelina – Avital (Prawer, 86.), Shenar, Paz – Graiver
Gól:
Orji (12., 89.), ill. Graiver (36.)
Afradi.hualapján.
A csoport másik mérkőzésén:
Twente–Jeunesse Junglinster 10–0

A selejtezőcsoport állása:
1. Twente 6 pont (12–0)
2. ASA Tel-Aviv 3 (6–3)
3. FTC 3 (2–3)
4. Jeunesse Junglinster 0 (1–15)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik