Michelisz óriási hendikeppel indul Németországban

Vágólapra másolva!
2010.09.02. 13:23
null
Michelisznek nem lesz könnyű dolga Németországban
Címkék
Pontosan öt hét telt el Brno óta, amikor utoljára láthattuk versenykörülmények között a túraautó-világbajnokság résztvevőit. A hét végén a világbajnoki sorozat 8. állomásán Németországban, Oscherslebenben csapnak össze újra a pilóták, ahol a Zengő Dension Team versenyzőjének, Michelisz Norbertnek újra elő kell húznia valamit a cilinderéből.

Michelisznek szüksége lesz mindenre, amit eddig megtanult, hiszen az idén először rajtol az első tízen kívül. Sajnos ez már biztos, ugyanis az előző versenyen Brnóban a Muller, Turkington, Michelisz hármas elég keményen összeugrott, amelynek következtében a pontverseny éllovasának, Yvan Mullernek és Michelisz Norbertnek is ráment a hétvégéje. Az eset után a versenybíróság a mi fiunkat találta vétkesnek, és döntése értelmében a magyar versenyző az időmérő edzés után tíz rajthelyes büntetést kap az első futamon.

„Sajnos az egyik legrosszabb pályára cipelem magammal a tízhelyes büntetést, ugyanis rendkívül nehéz előzni az oscherslebeni pályán. Ennek ellenére bármi lehet egy sikeres időmérő után, így most a szokásosnál is jobban próbálok összpontosítani a szombati kvalifikációra. Szeretném, ha minél kiszámíthatatlanabbak lennének a körülmények. Az eső mindenképpen segítene, de száraz pályán sem leszünk elveszve” – nyilatkozta Michelisz Norbert.

A Motorsport Arena Oschersleben Németország harmadik épített versenypályája, ahol a kezdetektől, 2005 óta rendeznek túraautó-világbajnoki futamokat. Az aszfaltcsík 3696 méter hosszú, amelyen két alkalommal 14 körön mérkőznek meg a pilóták. A pálya nagyon keskeny, ezáltal nem könnyű rajta az előzés.

Az esélyek tekintetében nem számíthatnak túl sok jóra a SEAT-osok, ugyanis az eddig megrendezett futamokon csupán egyszer sikerült a dobogó  legfelső fokára állniuk, ráadásul az akkori győztes Yvan Muller most a Chevrolet csapatot erősíti. A statisztikák egyértelműen a BMW-k mellett szólnak. A bajor gyártó versenyzői abszolút uralják hazai viadalukat, hiszen a tíz futamból kilenc alkalommal ők végeztek az első helyeken. A gyári BMW csapat nem panaszkodhat mostani pilótapárosára sem, mind Farfus, mind Priaulx 3-3 győzelmet számlál Oscherslebenben. Aki még rájuk is veszélyes lehet, azt házon belül kell keresni Turkington személyében. A tavalyi BTCC-bajnok szárnyal a pillekönnyű BMW-vel, és most is odaérhet az elejére.

A Zengő  Dension Team számára nem ígérkezik könnyűnek ez a hétvége sem, de melyik volt az? 

 

 A PROGRAM
SZOMBAT
15.00–15.45 Időmérő edzés
VASÁRNAP
9.00–9.30  Bemelegítő edzés
12.45–13.45 Első futam (14 kör)
14.45–15.45 Második futam (14 kör)
A hétvége eseményeit az Eurosport élőben közvetíti. 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik