A Barcelona szolgáltatta a legnagyobb meglepetést

Vágólapra másolva!
2010.11.01. 18:08
null
Teljes a nyolcaddöntő mezőnye, folytatás tavasszal
Címkék
Nem történt meglepetés a férfi gyeplabda EHL – a sportági Bajnokok Ligája – első fordulójának második körében: mind a hét sztárcsapat készülhet a tavaszi folytatásra. Mellettük, nyolcadikként az ír Glenanne jutott tovább a nyolcaddöntőbe. Folytatás jövő tavasszal, immár Európa tizenhat legjobb csapatával.

Az A-csoport a teljes papírformát hozta, az abszolút újonc fehérorosz Stroitel Breszt két nagy zakóval, 2–19-es gólkülönbséggel fejezte be szereplését az idei EHL-szezonban. A holland Bloemendaalba visszatért a világ jelenlegi legjobb játékosának számító Jamie Dwyer, és bár gólt nem sikerült szereznie, de a Nemzetközösségi Játékokon szerzett aranyérme után továbbra is bombaformában őrjíti az ellenfeleket. A Breszt elleni 12–0-s győzelmük EHL-rekordnak számít, az angol Reading elleni 5–3-as siker pedig a későbbiekre adhat önbizalmat. A szimpatikus fehérorosz csapat legnagyobb sikere egyelőre az, hogy a Reading ellen kétszer is be tudtak találni, apróbb szépséghiba hogy eközben ellenfelük hétszer volt eredményes.

A C-csoportban a CA Montrouge mindkét ellenfelét megizzasztotta, de két szoros vereségnél többre nem futotta a franciáktól. Az angol Beeston HC 3–2-re, a házigazda Atlétic Terrassa pedig 4–2-re verte őket. A csoport első helyéről döntő mérkőzésen tehát Atlétic Terrassa–Beeston meccset rendeztek, ahol a hazaiaknak egy döntetlen is elég lett volna az első hellyel járó könnyebb sorsoláshoz, de Andrew Monte második negyedben szerzett két szenzációs büntető korner góljára csak Florian Michel tudott válaszolni, így 2–1-es angol győzelemmel ért véget a meccs.

A D-csoportban is szerepelt egy angol és egy spanyol csapat, amelyből úgyszintén az angolok kerültek ki győztesen ebből a külön párharcból. A skót Kelburne csapatát 8–1-el ütötték ki, az RC de Polo de Barcelona csapatát pedig hatalmas meccs után 4–3-al múlták fölül. Elsősorban a nyáron hazatért Ashley Jackson és a veterán Danny Hall vitte a prímet, akik a két meccs alatt összesen öt gólt szereztek. A hétvége legnagyobb meglepetése is ehhez a csoporthoz köthető, ugyanis a barcelonai sztárgárda nem csak kikapott az angol listavezetőtől, hanem a skót bajnokot sem tudta legyűrni, erejéből mindössze egy 2–2-es döntetlenre futotta.

A második továbbjutó helyet tekintve legkiegyenlítettebb triónak tűnt a G-csoport, nem is kellett csalódni. A német Mannheimer HC is elhitte, amit előzőleg jósoltunk, hogy egyenes útjuk van a csoportelsőséghez, így az első mérkőzésükön 0–1-ről fordítva épphogy megverte 2–1-re az ír Glenanne-t. Ez, mint később kiderült, az ír csapat továbbjutását jelentette, hiszen a második nap reggelén egy igazán élvezetes ki-ki meccset játszva döntetlenre végeztek a lengyel bajnok Grünwald Poznannal. Ez azt jelentette, hogy ha az utolsó napon a németek a papírformának megfelelően több góllal nyernek, akkor a lelátón szurkoló írek ünnepelhetnek. Nos, a Mannheimer nem halasztotta sokáig a döntést, már félidőben három góllal vezetett, hogy végül 5–1-re üsse ki jobb sorsra érdemes riválisát.

 FÉRFI GYEPLABDA EHL, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ, TERRASSA (SPANYOLORSZÁG)
A-CSOPORT
A végeredmény: 1. HC Bloemendaal (holland), 2. Reading HC (angol), 3. SC Stoitel breszt (fehérorosz)
Reading HC–SC Stoitel Brest 7–2 (5–0)
SC Stoitel Brest–HC Bloemendaal 0–12 (0–8)
HC Bloemendaal–Reading HC 5–3 (2–0)
 
C-CSOPORT
A végeredmény: 1. Beeston HC (angol), 2. Atletic Terrassa (spanyol), 3. CA Montrouge (francia)
Beeston HC–CA Montrouge 3–2 (2–0)
CA Montrouge–Atletic Terrassa 2–4 (1–2)
Atletic Terrassa–Beeston HC 1–2 (1–2)
 
D-CSOPORT
A végeredmény: 1. East Grinstead HC (angol), 2. RC de Polo de Barcelona (spanyol), 3. Kelburner HC (skót)
RC de Polo de Barcelona–Kelburne HC 2–2 (1–0)
Kelburne HC–East Grinstead HC 1–8 (0–5)
East Grinstead HC–RC de Polo de Barcelona 4–3 (2–1)
 
G-CSOPORT
A végeredmény: 1. Mannheimer HC (német), 2. Glenanne (ír), 3. Grünwald Poznan (lengyel)
Mannheimer HC–Glenanne 2–1 (1–1)
Glenanne–Grünwald Poznan 2–2 (1–0)
Grünwald Poznan–Mannheimer HC 1–5 (0–3)
 
A csoportokból az első két-két helyezett jutott be a tizenhat közé.
 
AZ EINDHOVENI CSOPORTBÓL NYOLCADDÖNTŐBE JUTÓ CSAPATOK
Club de Campo (spanyol), Rot-Weiss Köln (német), KHC Dragons (belga), UHC Hamburg (német), HGC (holland), Pembroke Wanderers (ír), Oranje Zwart (holland), Dinamo Kazany (orosz)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik