Magyar hokidiadal, KEK-döntőben a Fradi, az év őrült hajrája

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2011.04.17. 23:49
null
<strong>A nap képe: </strong>Ezzel indult a magyar gólok sora: Sikorcin talál be a holland kapuba (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
A 2011-es év sportszempontból eddigi „legerősebb&quot; vasárnapján vagyunk túl – rangos találkozók sorát bonyolították le április 17-én. Cikkünkben segíteni igyekszünk azoknak, akik át szeretnék tekinteni a nap legfontosabb eseményeit – vasárnapi összefoglaló.

 

MAGYAR SIKEREK – ÉS EGY FÁJÓ KUDARC

A jégkorong divízió 1-es világbajnokság A-csoportjának nyitó fordulójában Magyarország a Papp László Budapest Sportarénában 7–3-ra kiütötte Hollandiát – a feljutásért szintén harcba induló olaszok csak 2–0-ra győzték le Spanyolországot. Bővebben »

A Ferencváros női kézilabdacsapata bejutott a KEK döntőjébe. Az FTC az elődöntő visszavágóján ugyan 29–27-re kikapott hazai pályán a francia Metztől, ám összesítésben két góllal így is jobbnak bizonyult – a zöld-fehérek 2006 után jutottak ismét európai kupafináléba! Bővebben »

Nem jött össze a döntő egy másik zöld-fehér magyar együttesnek: a Győri Audi ETO KC hazai pályán 24–24-es döntetlent játszott a spanyol Itxako Navarróval a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, így kiesett. A spanyol csapat 50–45-ös összesítéssel jutott a döntőbe. Bővebben »

MAGYAR FUTBALL

Az NB I 23. fordulójának záró mérkőzésén a hazai pályán félelmetes Haladás 2–0-ra elkapta Halmosi Péter és Kenesei Krisztián góljaival a listavezető Videotont – a fehérváriak előnye így is maradt tíz pont. Bővebben »

Az NB II Keleti csoportjában a feljutás szempontjából kulcsfontosságú rangadót rendeztek: a DVTK megérdemelt győzelmet aratott az északkeleti derbin ősi riválisa, a Nyíregyháza otthonában. Bővebben »

TOPLIGÁK

Angliában a Manchester United közelebb került a bajnoki címhez, miután üldözője, az Arsenal pontot vesztett egy elképesztő végjátékot hozó mérkőzésen. A londoniak sokáig meddő mezőnyfölényben voltak a Liverpool ellen, majd a nyolcperces hosszabbítás hetedik percében Robin van Persie tizenegyesével vezetést szereztek. Nem volt elég: Dirk Kuyt a 102. percben, szintén büntetőből egalizált. Bővebben »

Az FA-kupában Manchester City–Stoke City döntőt rendeznek, miután a Stoke a klubtörténet egyik legfényesebb győzelmét aratva 5–0-ra ütötte ki a Boltont a vasárnapi elődöntőben. Bővebben »

A Serie A 33. fordulója után az AC Milan fél kézzel már fogja a bajnoki trófeát: a listavezető szombaton kipipálta a kötelező feladatot (megverte a Sampdoriát), riválisai közül pedig szombaton az Inter, vasárnap a Napoli bukott – utóbbi hazai pályán a tavasszal remeklő Udinese ellen. Bővebben »

A Bundesligában a Bayer Leverkusent elsöpörte a kritikus helyzetben megtáltosodó Bayern München, mely Mario Gomez három gólja által röpítve 5–1-re nyert. A listavezető Dortmund köszönte szépen, és kihasználta a botlást: simán nyert a Freiburg ellen, előnyét nyolc pontra növelte ezzel – még négy forduló van hátra. Bővebben »

A Primera Divisiónban maradt még egy madridi–barcelonai presztízsmeccs, azt el clásico után egy nappal az Espanyol és az Atlético Madrid feszült egymásnak és játszott döntetlent. Bővebben »

A holland Eredivisie-ben élre ugrott a PSV, mely Dzsudzsák Balázs góljával szerzett vezetést, majd idegenben 2–0-ra legyőzte a Heraclest. Bővebben »

FORMULA–1, KÍNAI NAGYDÍJ

Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte meg a vasárnapi Formula–1-es Kínai Nagydíjat. Hamilton mögött a vb-címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) lett a második és csapattársa, a pocsék kvalifikáció után fantasztikus versenyt futó ausztrál Mark Webber a harmadik. A 2008-ban világbajnok Hamilton, aki a harmadik rajtkockából startolt, a verseny utolsó harmadában egyre jobban felgyorsult, és négy körrel a leintés előtt előzte meg az összetettben éllovas Vettelt. A 26 éves brit versenyző 16. futamgyőzelmét szerezte meg Sanghajban. Bővebben » Reakciók »

CSAPATSPORTOK

Nincs bajnokavatás a női kosárlabda NB I-ben: a Pécs ugyan győzelmével megszerezhette volna a 2010–2011-es idény aranyérmét, de a Sopron simán, 24 ponttal megverte – folytatás 2–1-es pécsi vezetésről. Bővebben »

A férfi kézilabda Magyar Kupát a papírformának megfelelően az MKB Veszprém csapata nyerte meg, huszadszor diadalmaskodva a sorozatban. A Veszprém a PLER ellen 37–19-re nyert a döntőben, a harmadik a Tatabánya, a negyedik a Vác. Bővebben »

A férfi vízilabda ob I rájátszásának 1. fordulójában a Szeged egy fordulatokban gazdag mérkőzésen 7–7-es döntetlent játszott a bajnoki címvédő Vasassal. Egy negyed után még a hazaiak vezettek 4–0-ra, majd a félidőben már 5–4-re a vendégeknél volt az előny. A Vasas már 7–5-re is vezetett, de az utolsó játékrészben a Szeged egyenlíteni tudott. Bővebben »

EGYÉNI SPORTOK

David Ferrer nem tudott csodát tenni, így Rafael Nadal nyerte meg a Monte-Carlóban zajló férfi tenisztornát. A világranglistát vezető spanyol klasszis 6:4, 7:5-re verte meg honfitársát. Bővebben »

Több mint féléves kihagyás után, idei első futásán a berlini Hoppegarten lóversenypályán vasárnap ismét nyert Overdose. A savós patairha-gyulladásban 2009-ben megbetegedett Overdose – 14 győzelem után – tavaly augusztusban, ugyancsak a németországi Baden-Badenben elvesztette veretlenségét. Ezúttal azonban – korábbi szokásához híven – ismét meggyőző fölénnyel utasította maga mögé ellenfeleit. Bővebben »

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik