Női gyeplabda NB I: az AHC a terembajnok, Guti a gólkirály

Vágólapra másolva!
2011.03.15. 19:25
Címkék
 Az AHC női gyeplabdacsapata szerezte meg a terembajnoki címet, miután a budapesti négyes döntőben kapott gól nélkül, magabiztosan győzött előbb az elődöntőben, majd a fináléban.

A Szent László Gimnáziumban az első elődöntőben a házigazdák a 14. percben már két góllal vezettek a Ares ellen Horváth Tímea és Bakk Nikoletta góljával. A folytatásban is akadtak helyzeteik, de azok a kapu előtt rendre elakadtak. Az Aresnak viszont még büntetőből sem sikerült a szépítés. A másik ágon még ennyi kérdés sem vetődött fel a továbbjutással kapcsolatban, hiszen a már a szünetben háromgólos előnnyel vezető AHC lelépte a Gerjent.

A bronzmeccsen az Ares is és Gerjen is több helyzetet dolgozott ki, de gól sokáig nem született, mígnem a 17. percben Pintye Nóra az Arest juttatta előnyhöz. A második félidőben nagyon érett a Gerjen egyenlítő találata, de ehelyett az ellenfél biztosította be második góljával a győzelmét és a bajnoki harmadik helyét.

A fináléban a Szent László a védekezésre koncentrált, így nagyon beszorult saját térfelére. A gól nélküli döntetlent így is a 17. percig tartották a házigazdák, amikor egy nagyon szerencsés találattal Guti Réka megszerezte a vezetést az AHC-nak. A második félidőben az előnyben lévő AHC két kornergólt lőtt, végül a 37. percben Guti állította be a 4–0-s végeredményt.

NŐI GYEPLABDA, TEREMBAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ
DÖNTŐ
AHC–Szent László DSE 4–0 (1–0)
A 3. HELYÉRT
Ares HC–Gerjen HC 2–0 (1–0)
ELŐDÖNTŐ
Elődöntők:
Szent László DSE–Ares HC 2–0 (2–0)
AHC–Gerjen HC 8–0 (3–0)
KÜLÖNDÍJAK
Gólkirály: Guti Réka (AHC), 33 gól
Legjobb játékos: Pétsch Nóra (AHC)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik