Női röplabda: az azeri bajnok történelmi sikere a BL-ben

Vágólapra másolva!
2011.03.20. 01:52
Címkék
Érdekes tendencia kezd kirajzolódni női röplabdában: a szezonban remekül szerepelnek az azeri klubok, a bajnoki címvédő Rabita Baku például első Bajnokok Ligája-szezonjában rögvest a döntőig masírozott.

Az azeri klubok uralják az európai kupasorozatokat női röplabdában a 2010–2011-es szezonban.

Kezdjük a legjelentősebb megméretéssel, a Bajnokok Ligájában a sorozatban először induló Rabita Baku az olasz bajnok Scavolini Pesaro 3:1-es legyőzésével bejutott a döntőbe. Történelmi tett ez, hiszen azeri röplabdaklub (és vélhetően bármely csapatsportban a kaukázusi ország képviselője) ilyen magasságokba nem jutott még egyszer sem. Az országot az Azerrail Baku néhány éve képviselte a Final Fourban, ám a „vasutasok" akkor a negyedik helyen zártak...

A holnapi fináléban a Rabita ellenfele a másik ágon vívott isztambuli rangadó győztese, a Vakif Günes TTelekom lesz.

De térjünk vissza az azeri klubokhoz, hiszen a Challenge-kupában sem akármilyen teljesítményt könyvelhettek el a távoli ország képviselői.

Az elődöntőbe – egy orosz mellett – három azeri klub kvalifikált, és az is eldőlt, hogy színtiszta azeri finálét rendeznek majd, miután a már említett Azerrail 6:3-as összesítéssel felülmúlta az Uralocska Jekatyerinburgot.

A másik ágon az Igtiszadcsi Baku–Lokomotiv Baku párharcból utóbbinak van jobb esélye a döntőbe jutni, hiszen az első meccset 3:0-ra megnyerte – a visszavágót vasárnap játsszák. A finálé első felvonását március 29-én vagy 30-án, a visszavágót pedig április 2-án vagy 3-án rendezik.

NŐI RÖPLABDA BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ
Rabita Baku (azeri)–Scavolini Pesaro (olasz) 3:1
Vakif Günes TTelekom Istambul (török)–Fenerbahce Acibade Istambul (török) 3:2

 

NŐI RÖPLABDA CHALLENGE-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Azerrail Baku (azeri)–Uralocska Jekatyerinburg (orosz) 3:2
Továbbjutott: az Azerrail, 6:3-as összesítéssel
Lokomotiv Baku (azeri)–Igtiszadcsi Baku (azeri) március 20.
Az első mérkőzést 3:0-ra Lokomotiv Baku nyerte
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik