Rögbi, Heineken Kupa: négy francia együttes a negyeddöntőben

Vágólapra másolva!
2010.01.24. 21:09
null
A Newport Gwent Dragons védelmét feltörni szándékozó Nicky Robinson (középen) és Gloucester a Challenge Kupában folytathatja szereplését és kárpótolhatja magát (Fotó: Reuters)
Címkék
Négy francia csapat jutott be a rögbi Heineken Kupa negyeddöntőjébe, azonos még bennünk, hogy mindannyian csoportelsőként tudták le a hatfordulós csoportkört, amely vasárnap ért véget.

A legjobb mutatóval az ír Munster léphetett tovább a nyolc közé (24 pont), amely így a leggyengébb teljesítménnyel továbbjutó együttessel, az angol Northamptonnal találkozik majd az elődöntőbe kerülésért. A sors fintora, a két együttes a csoportküzdelmek során is megmérkőzött egymással. Az írek egyáltalán nem mehetnek biztosra a továbbjutást illetően, hiszen Angliában négypontos (27-31) vereséget szenvedtek, és hazai pályán is csak nehezen (12-9) győztek.

Versenyben van még és megnyerte csoportját a címvédő ír Leinster, kiesett viszont az előző kiírásban döntős angol Leicester Tigers.

A csoportküzdelmek során a legtöbb pont a Munster kiváló rúgójátékosa, a San Diego-i születésű, de ír válogatott Ronan O'Gara érte el, aki hat mérkőzésen nyolcvan pontot könyvelhetett el. Dan Biggar (Ospreys) 77, míg Dimitri Yachvili (Biarritz) 73 pontot ért el.

A legtöbb cél szintén egy ír játékos, Tommy Bowe érdeme, az Ospreys 25 éves klasszisa hétszer juttatta a tojáslabdát a célterületre. Az új-zélandi Scott Hamilton (Leicester Tigers) és az angol Chrs Ashton (Northampton) csupán eggyel maradt el mögötte.

A nyolc közé a négy francia csapat mellett két ír, valamint egy-egy walesi és angol együttes jutott be. A csoportmásodikok közül a walesi Cardiff Blues és Scarlets, valamint az angol Gloucester a sportágban második számú európai kupasorozatnak számító Challenge Kupában folytathatja szereplését, méghozzá a negyeddöntőben.

A Heineken Kupa negyeddöntőit április 9-én rendezik, a döntőre május 22-én, a párizsi Stade de France-stadionban kerül majd sor.

 HEINEKEN KUPA
A negyeddöntő párosítása
Munster (ír) Northampton (angol)
Biarritz (francia) Ospreys (walesi)
Toulouse (francia) Stade Français (francia)
Leinster (ír) Clermont Auvergne (francia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik