Birkózás: monstre program, FTC-Vasas aranycsata az Üllői úton

Vágólapra másolva!
2010.11.30. 17:17
Címkék
Szerdán, december 1-jén 16.30 órától zajlanak az FTC Üllői úti, dr. Papp László-birkózótermében a vegyesfogású csapatbajnokság helyosztói. Az aranyéremért az FTC és a Vasas legénysége száll harcba. A visszavágó fordulót a BVSC-Ganz-birkózócsarnokban rendezik meg december 8-án.

Monstre csb-program színhelye lesz az FTC birkózócsarnoka. Először az NB II. három csoportjának a győztese, a Hőszig-IsoteQ-Szigetvári BSE, az Újpesti TE és a Haladás VSE vívja meg az első körmérkőzését a két feljutó helyért. Azt már tudjuk, hogy az NB I.-ben a Csepeli Birkózó Klub lett az ötödik, a Dorogi Egyetértés SE pedig a hatodik. Az élvonaltól a Csepeli Amatőr BI és a Kaposvári NSE búcsúzott.

A bronzmérkőzésen az Univer-KTE és a BVSC-Dega találkozik egymással. A helyosztó két találkozója úgy zajlik, hogy a szerdai, első mérkőzésen az 55 kg-tól kezdve kötött-, majd szabadfogásban, felváltva küzdenek meg a csapatok, és a 8-i visszavágón fordított sorrendben követik egymást a fogásnemek.

Az idei verseny régóta remélt újdonsága az, hogy a külföldi (elsősorban német) csapatbajnokságban szereplő magyarok a hazai klubjuk színeiben is szőnyegre léphetnek. Dr. Hegedüs Csaba elnök hosszú harca sikerrel járt, és az európai szövetség (CELA) hajlandó volt változtatni a szabályain. Így a magyar döntőben szőnyegre léphet az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán, az Európa-bajnok Bácsi Péter és a junior világ- és Európa-bajnok Németh Iván az FTC színeiben. Az előversenyek során eddig mindhárman egy súlycsoporttal feljebb birkóztak, és mindhárman mindkét fogásnemben megmérettek – nem teljes sikerrel.

A Vasas kevésbé neves birkózókat küld szőnyegre a finálé első felvonásában, de a csapatbajnokságok örök tanulsága az, hogy egyrészt öregek térnek vissza hősként, másrészt „kicsik" győznek le, vagy szorítanak meg „nagyokat". Itt minden egyes pont, akció felértékelődik.

A döntő kimenetele tehát bizonytalan. Nem véletlen, hogy az esélyesebb FTC olimpiai bajnok mestere, Sike András a szövetség honlapján tett közzé felhívást: elvár minden régi fradistát, hogy szurkoljon a csapatért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik