Birkózó Eb: Ligeti Dániel nyert, Veréb István kikapott

Vágólapra másolva!
2010.04.13. 11:32
Címkék
Győzelmének köszönhetően Ligeti Dániel a negyeddöntőben folytathatja szereplését a birkózó Európa-bajnokságon. Veréb István vereséget szenvedett – adta hírül a szövetség hivatalos honlapja.

Mindkét magyar a selejtezőben kezdett, így hozta a sorsolás. Ligeti csak nagy szerencsével lehetett volna erőnyerő, hiszen a 120 kg-ban 15 induló van a szabadfogásúak között, és közülük egyedül a lett Sergejs Djomins kerülte el az első rostát. Ligetinek meg kellett vernie a német Johannes Kesselt, hogy a nyolc közé jusson. Noha az első menetet elvesztette, a másik kettőt fölényesen hozta.

A nagy ellenfelek közül az orosz világbajnok Mahov simán, 4:0, 3:0-ra nyert a lengyel Bartnicki ellen. A hazai szőnyegen versenyző tavalyi Eb-győztes Iszajev viszont – nem kis meglepetésre – alulmaradt Semarovval szemben, a fehérorosz 1:0, 3:0-ra megverte. Így a várt azeri helyett Semarov lesz Ligeti következő riválisa.

A 84 kg-os Veréb három menetben kikapott lett vetélytársától, Armands Zvirbulistól, és csak minimális esély van arra, hogy a vigaszágon mégis folytathassa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik