Cselgáncs: 47 ország, 328 dzsúdósa érkezik a Hungária-kupára

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.02.10. 15:19
null
A kétszeres Európa-bajnok Ungvári Miklós nem fogyaszt le 66 kg-ra (Fotó: Czagány Balázs, NS-archív)
Címkék
Minden eddiginél több résztvevővel rendezik meg hétvégén a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs sorozatába tartozó Hungária-kupát a budapesti Körcsarnokban.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Tóth László, a szövetség (MJSZ) elnöke kifejtette, hogy eddig 47 ország 328 dzsúdósa jelezte részvételét, amire még nem volt példa a verseny 45 éves történetében.   

„Súlycsoportonként négy magyar indulhat, és mivel mind a hét kategóriában van elég emberünk, 28 hazai versenyzőt neveztünk” – tette hozzá az MJSZ-vezető.

„A legnehezebbeknél az Eb-ezüstérmes Bor Barna lába még nem jött rendbe, így ő kihagyja az erőpróbát.”

A kétszeres Európa-bajnok Ungvári Miklós jelezte, hogy ezúttal nem fogyaszt le 66 kg-ra, hanem öccse, Attila súlycsoportjában (73 kg) indul, és ha a sorsolás összehozza őket, visszalép a mérkőzéstől testvére javára.    

„Nekem nem számít a 73 kilóban szerzett pont, arra jó leszek, hogy tisztítsam az utat Karvaly előtt – mondta az MTK-Erzsébetváros büszkesége. – Mivel neki számít ez a verseny is, természetesen továbbengedném őt, de persze később behajtom rajta.”

A 100 kg-ban Eb-aranyérmes Hadfi Dániel szívesen elevenítette fel körcsarnokbeli emlékeit:
    
„Itt kezdődött minden, fiatalon még a lelátóról néztem a döntőket, aztán 2004-ben jött az áttörés, amikor harmadik lettem. Most, az elmúlt másfél év eredménytelensége után ismét plusz lökést adhat a pályafutásomnak a Hungária-kupa.”
   
Nagy György MJSZ-főtitkár elárulta, hogy tavaly az európai szövetség kijevi konferenciáján az utóbbi négy év legjobban és legszínvonalasabban szervezett versenyének választották meg a budapesti viadalt.
    
A program mindkét napon 10 órakor kezdődik, az éremcsatákra 15 órától kerül sor a Sporttelevízió élő közvetítésében. Szombaton a 60, a 66 és a 73 kg küzdelmeit rendezik, míg vasárnap a 81, 90, 100 és +100 kilósokat szólítják tatamira. Az érdeklődők ingyen juthatnak be a Körcsarnokba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik