Cselgáncs Eb: Bor Barna nyolc közé jutott, Hadfi viszont búcsúzott

Vágólapra másolva!
2011.04.23. 11:31
Címkék
A +100 kg-os Bor Barna bejutott a legjobb nyolc közé, a korábbi kontinenselső Hadfi Dániel viszont korán búcsúzott az Isztambulban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A paksiak „nehézfiújának” első mérkőzése csupán két percig tartott, ekkor a bírók lábra fogás miatt leléptették a lett Vladimirs Osnacsot, majd a tavaly Eb-ezüstérmes magyar nemsokára már a német Robert Zimmermann-nal akaszkodott össze, akivel két páros intést is kaptak. Ezután Bor vazaarit érő bokadobással jutott előnyhöz, majd egy tőle szokatlan technikával, leszorítással nyerte meg a meccset. A negyeddöntőben az orosz Andrej Volkov következik.

A 2007-ben Európa-bajnok Hadfi az első találkozóján az ugyancsak Eb-első orosz Tagir Hajbulajevvel nézett farkasszemet, és bár sok akciót indított, ellenfele egyszer jukót érően vitte földre őt, majd a hajrát „kibekkelve” győzött.

Ami a versenynap többi magyarját illeti, 90 kg-ban Madarász Tamás és Vér Gábor is rögtön kikapott, és Hadfihoz hasonlóan befejezte szereplését, míg a 78 kg-ban címvédő Joó Abigél később kezdi meg a szereplését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik