Cselgáncs: Ungvári Attila arany-, Miklós ezüstérmes a budapesti vk-n

Vágólapra másolva!
2011.02.12. 18:18
null
A Hungária-kupa az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat egyik állomása volt (Fotó: Korponai Tamás)
Címkék
A 73 kg-os Ungvári Attila arany-, testvére, Miklós pedig ezüstérmet szerzett szombaton a 46. cselgáncs férfi Hungária-kupán, amely az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat budapesti állomása. A két fivér nem küzdött meg egymással a súlycsoport döntőjében, mivel Miklós – sérülésre hivatkozva – visszalépett.

Attila – becenevén Karvaly – egyedül ment ki a tatamira, míg Miklós a szőnyeg szélén állva jelezte, hogy nem vállalja a mérkőzést.

A korábban kétszeres győztes idősebbik testvér már a csütörtöki sajtótájékoztatón jelezte, hogy csak a fárasztó fogyasztás elkerülése végett indul el 66 helyett 73 kg-ban, így mivel neki nem „kell” a pont, „főállású” 73 kg-os fivérének viszont annál inkább, nem fog meccselni testvérével.

„Nem egyszerű érzések vannak bennem – nyilatkozta a győztes Attila a távirati irodának. – Az elődöntő után összedugtuk a fejünket, és megbeszéltük, hogy mit lehetne tenni. A genfi egyezség az lett, hogy Miki sérülésre hivatkozva leadja a mérkőzést nekem.”

Edzőjük, Bíró Tamás annyit mondott a kulisszatitkokról, hogy a finálé előtt egyeztettek az EJU főbírójával, és abban állapodtak meg, hogy a sérülés a legelfogadhatóbb indok.

Ungvári Attila győzelme 2005 óta az első hazai férfi siker a Hungária-kupán, amelyen a férfi és női eredményeket együtt véve, a szombati volt a tizenhetedik magyar elsőség.

A versenyben a 66 kg-os Gorjanácz Zsolt az ötödik helyen végzett. Az UTE dzsúdósa a vigaszág utolsó mérkőzésén, a bronzcsatában az örmény Armen Nazarjannal szállt szembe, aki a második percben felemelte és földhöz vágta őt, amire ippont kapott.

A magyarok tehát egy arany- és egy ezüstéremmel zárták a nyitónapot, vasárnap további tizenhat hazai dzsúdós lép tatamira a Körcsarnokban.

A hétvégén az ausztriai Oberwartban zajló női Világkupa-versenyen Karakas Hedvig (57) és Szabó Katinka (57) hetedik lett, míg Erdélyi Lilla (48) és Baczkó Bernadett (63) helyezetlenül zárt.

46. CSELGÁNCS FÉRFI HUNGÁRIA-KUPA 
60 KG
1. Jamamoto Hirofumi (japán)
2. Hovhannes Davtyan (örmény)
3. Felipe Kitadai (brazil) és Betkil Sukvani (grúz)
...7. Burján László
...Majer Tibor, Petka Roland és Szabó Frigyes helyezetlen
 
66 KG
1. Morisita Dzsunpej (japán)
2. Ebinuma Maszasi (japán)
3. Pierre Duprat (francia) és Armen Nazarjan (örmény)
5. Gorjanácz Zsolt
...Juracsek László, Ungvári Zoltán és Vass Tamás helyezetlen
 
73 KG
1. UNGVÁRI ATTILA
2. UNGVÁRI MIKLÓS
3. Avano Jaszuhiro (japán) és Nakaja Riki (japán)
...Herédi Ákos és Taraba Sándor helyezetlen
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik