Evezés: a Bíró, Kaszás egység is bejutott az ifi Eb döntőjébe

Vágólapra másolva!
2011.06.26. 12:26
Címkék
Újabb csapatunk jutott a döntőbe az ifjúsági evezős Európa-bajnokságon a vasárnap délelőtti középfutamok során. A Bíró Márk (Tisza EE) és Kaszás Kornél (Győri VSEK) alkotta férfi kétpárevezős egység futamgyőzelemmel került a délutáni döntőbe, ezzel már öt magyar csapat harcol a délután kiosztásra kerülő érmekért.

A délelőtt folyamán került sor a női egypárevezősök középfutamára is, ahol Bácskai Dominika (Vác VEC) remek versenyzéssel, mindössze egy másodperccel marad el a harmadik helyezett versenyzőtől, így délután a B döntőben a 7–12. helyért folytatja a küzdelmet.

Ugyancsak szoros versenyt láthattunk a férfi kormányos nélküli négyesünk – Füge Krisztián, Baka Sándor (mindkettő EDF-Démász Szegedi VE), Rippert András, Szigeti Roland (mindkettő Győri VSEK) – részéről is, amely szintén negyedikként ért célba a középfutamukban, így délután a 7–12. helyért küzdhet majd.

Két versenyszámban már sor került a B döntőkre is: férfi kormányos nélküli kettesben a bajai egység (Vancsura Bendegúz és Csányi Péter) utasította maga mögé a résztvevőket, miután a táv első 500 méterének megtétele után átvette a vezetést, amelyet a célig meg is tartott, ezzel az előkelő Európa-bajnoki hetedik helyet szerezte meg.

Férfi egypárevezősben Rozsos Péter (Külker EK) szintén jól szerepelt, magabiztos versenyzéssel a második helyen végzett a B döntőben, ezzel az Európa-bajnoki nyolcadik helyezést érte el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik