Evezés: két magyar csapat jutott a döntőbe Isztambulban

Vágólapra másolva!
2010.10.22. 23:30
Címkék
Lőrinczy Péter (Külker EK) egypárevezősben a reggel rajtoló első előfutamban indult, a versenyszámban összesen 45-en neveztek, az előfutam 15 résztvevője közül az első öt juthatott a döntőbe. Péter már a táv első felében továbbjutó helyen evezett, majd fokozatosan az élre tört, és végül elsőként haladt át a célvonalon, bejutva ezzel a szombat délutáni döntőbe. A szám másik magyar indulója, Erdélyi Zsolt a harmadik előfutamban 8. helyen ért célba, így ő a szombat délelőtti B-döntőben érdekelt.

A Tisza Evezős Egylet versenyzői, Simon Béla és Juhász Adrián a kétpárevezősök versenyszámának második előfutamában indult. A 12 induló közül az első négy között kellett szerepelniük a továbbjutáshoz. A rajt után azonnal az élre álltak és minden beállítási problémájuk ellenére – a belkart nem sikerült megfelelően beállítani – sikerült megtartani vezető pozíciójukat és elsőként haladtak át a célvonalon. Számukra szombaton kora délután, a döntőben folytatódik a verseny.

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet versenyzői, Nagy Pál Antal és Vajda Gábor ötödikkén ért célba előfutamában, így egy hellyel csupán, de lemaradtak a döntőről. Számukra a verseny szombaton dálután folytatódik. Férfi négypárevezősben a Velencei-tavi Vízi Sportiskola Non-profit Kft. csapata – Gera Balázs, Szántó János, Honti Krisztián, Bottka Norbert, Balog Réka kormányossal – 13. lett az előfutamban, így a szombat délelőtti B döntőben folytatják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik