Ez volt az év: októberben Berki Krisztián bizonyított - videó

Vágólapra másolva!
2010.12.29. 11:50
Címkék
Az NSO Tv évzáró sorozatában hónapról-hónapra felelevenítjük a 2010-es esztendő leghangosabb sportsikereit hazánkból és külföldről egyaránt.

Október legfontosabb hazai vonatkozású eseménye, Berki Krisztián lólengésben elért világbajnoki címe sokáig felejthetetlen marad, főleg azután, hogy az elmúlt héten Berki elsősorban ennek a címnek köszönhetően elnyerte a sportújságírók szavazatai alapján odaítélt Év Férfi Sportolója kitüntetést.

A huszonöt éves újpesti tornász a következő évben valóra válthatja legnagyobb álmát, hiszen a kvalifikációs versenyen való hasonlóan kiváló helytállással elérheti a 2012-es londoni olimpiai indulás jogát.

Eközben egy olyan sportágban is világbajnokot avattak, amelynek versenyzői biztos, hogy nem lesznek jelen az ötkarikás játékokon. A gyorsasági motoros vb királykategóriája az idén meglepően hamar eldőlt, hiszen a spanyol Jorge Lorenzo az október 7-i Maláj Nagydíjon elért harmadik helyezésével már három futammal a befejezés előtt magáénak tudhatta a Moto GP szezonjának első helyét.

EZ TÖRTÉNT 2010-BEN – OKTÓBER
 
   

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik