MOB: Nem szeretném azt erősíteni, hogy itt kalkulálható veszély van – Kulcsár

Vágólapra másolva!
2020.02.28. 10:27
„A legutolsó és legpesszimistább forgatókönyv az, hogy az olimpiarendezést bármilyen módon megbolygassák” – A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián mondta ezt a Digi Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban. A sportvezető Orbán Viktor miniszterelnökkel való találkozásáról és a koronavírussal kapcsolatos óvintézkedésekről is beszélt.

„Nagyon jó a beszélgetésünk időzítése, ugyanis éppen tegnap adott interjút Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke a japán Kyodo Newsnak, hogy megy tovább minden az eredeti forgatókönyv szerint”mondta Kulcsár Krisztián a legfontosabb kérdésről, hogy veszélyben van-e a koronavírus miatt a tokiói nyári olimpia megrendezése. A MOB első embere azt is hozzátette, hogy „nagyon nem szeretném azt a gondolatot erősíteni, hogy itt kalkulálható, számszerűsíthető veszély van. Ezzel együtt foglalkozunk az üggyel, az orvosi bizottság össze fog ülni, s ennek a veszélyességét megpróbáljuk megérteni.”

Kulcsár Krisztián így folytatta: „Ha tudunk értelmesen beszélni arról, hogy milyen a veszélyességi és halálozási ráta, kiket fenyeget ez a vírus elsősorban – de az nem én leszek, aki ebben értelmes információkat fog adni –, akkor van értelme hipotéziseket gyártani. Hogy erősítsük az egyelőre megalapozatlan félelmet, annak nincs értelme.”

A MOB vezetősége a héten adott tájékoztatást az olimpiai előkészületekről Orbán Viktor miniszterelnöknek és a magyar kormány tagjainak: „Semmi okunk, hogy módosítsunk azokon az elvárásokon, amiket a létszámhoz kapcsolódóan fogalmaztunk meg – ezt százhatvan főben lőttük be, ami a riói szint… De ehhez még mindkét eséllyel próbálkozó csapatunknak, a női vízilabdázóknak és a női kézilabdázóknak is kvalifikálni kell.”

Kulcsár Krisztián szerint a létszám és az olimpián szerzett pontok száma a sikeresség mércéje, de tudja, hogy a szurkolóknak az érmek számítanak leginkább, „a holland csapat 450 fő körül lesz, a spanyol olimpiai csapat kilenc csapatsportban éremesélyes”. Eddig 76 magyar sportoló szerzett olimpiai kvótát.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke arról is beszélt, hogy Rióhoz hasonlóan ezúttal is főleg a kajak-kenusoktól és az úszóktól várja az érmeket, mert szerinte a klasszisok személye változatlan, de a vitorlázó Berecz Zsombortól is kiugró eredményt vár.

A TELJES INTERJÚT ITT TEKINTHETIK MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik