Úszás: Katinka teljesítménye fantasztikus - Kiss László

Vágólapra másolva!
2010.12.06. 12:26
null
Hosszú Katinka a dubaji rövid pályás vb előtt a római formáját mutatja (Fotó: Tumbász Hédi – NS-archív)
Címkék
Négy arany, egy ezüst. Ennyi érmet nyert Hosszú Katinka Columbusban, az Egyesült Államok 2010-es rövid pályás úszóbajnokságán. Miután győzött 200 és 400 yardos vegyes úszásban és tagja volt a 4x200 yardon győztes gyorsváltónak, a Los Angeles-i Southern California egyetemen  tanuló világbajnok 200 yard pillangón is diadalmaskodott – érdekesség, hogy a selejtezőben jobb időt (1:51.02) ért el, mint a döntőben (1:51.45) –, a 4x100 yardos gyorsváltóval pedig ezüstérmes lett.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Kiss László már a december 15-én kezdődő dubaji rövid pályás világbajnokságra és a későbbi világversenyekre gondolva mondott véleményt a bajaiak úszójáról.

„Fantasztikus Katinka teljesítménye – azt se felejtsük el, hogy a kiváló sporteredmények mellett a tanulásra is marad energiája –, a csodadresszben úszott időit is megjavította. A római világbajnoki formáját mutatja. Dubajban kétszáz méter pillangón és vegyesen is indul, és ott lesz a négyszer százas és kétszázas gyorsváltóban. Biztató, amit mutat, de nem elsősorban a rövid pályás – ne feledjük, Los Angeles és Dubaj között félnapnyi időeltolódás van, amelynek leküzdésére egy napja lesz –, hanem a 2011-es sanghaji világbajnokságra gondolva. Sőt, én már olimpiai szemüvegen keresztül figyelem a történéseket..." – mondta Kiss László a Nemzeti Sportnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik