Világjátékok: Budapestnek hatmilliárd forintos kormánygarancia kell a rendezéséhez

Vágólapra másolva!
2011.04.28. 14:28
Címkék
„Az előzetes kalkuláció szerint hatmilliárd forint állami támogatásra lenne szükségünk a kétezer tizenhetes világjátékok megrendezéséhez” – nyilatkozta Szántó Éva, a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) főtitkára a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

„A tervezetünkben szerepel hárommilliárd forintnyi létesítmény-felújítási költség is. Ha ezt ki lehetne venni a világjátékok költségvetéséből, akkor mintegy hárommilliárd forint garanciára lenne szükségünk.”

A sportvezető elmondta, létfontosságú a pályázat szempontjából a kormánygarancia, ugyanis a pályázat leadási határideje május 31-e, és eddig kell beadni a költségvetési tervet is.

„Ez a támogatás azért feleződhetne meg, mert a következő öt-hat évben amúgy is tervben van a Puskás-stadion, valamint a hozzá tartozó létesítmények, a Budapesti Olimpiai Központ rekonstrukciója.”

Majd hozzátette, a főváros által biztosított kétmilliárd forintot inkább tartaléknak használnák, hiszen inkább utóbbit kellene tehermentesíteni.

„Szerencsére a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkársága támogatja ezt az ügyet, valamint a Miniszterelnöki Sportiroda is segít abban, hogy a kormánygarancia előkészítésre kerülhessen, és meg is kapjuk.”

Szántó továbbá azt is elmondta, jelenleg a jogi kereteit keresik, hogy Gödöllő miként tudna szerepet vállalni az esemény megrendezésében. Majd beszélt arról is, hogy az elbírálás folyamán az első körben magát a pályázatot nézik végig, ha ebben nincsen hiba, akkor nemzetközi szövetség emberei helyszíni szemlét tartanak, a döntés pedig november-december tájékán születik majd meg. A NSSZ főtitkára szerint Budapest legnagyobb ellenfele a moszkvai pályázat lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik