A PSV végre legyőzné a Rangerst

Vágólapra másolva!
2011.03.10. 13:37
null
Az eddigi PSV-Rangers mérkőzéseken többnyire a skótok örülhettek - itt éppen Lorenzo Amoruso ünnepli gólját Craig Moore-ral, Jurij Nyikiforov a háttérben búslakodik 1999-ben (Fotó: Action Images)
Címkék
Három magyar játékos készülhet a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjére. Huszti Szabolcs (Zenit) pályára lépését nem vehetjük biztosra, Gulácsi Péter pedig valószínűleg csak abban az esetben kaphat szerepet a Liverpoolban, ha Pepe Reina megsérül vagy piros lapot kap, Dzsudzsák Balázs viszont főszereplő lehet a PSV-ben. A holland csapat azzal a Rangersszel csap össze, amelyet még sosem tudott legyőzni.

 

A PSV eddig négyszer mérte össze az erejét a Rangersszel, de győzelmet még egyszer sem ünnepelhetett. A BEK 1978-as kiírásában egy döntetlent (0–0) és egy vereséget (2–3) könyvelt el az eindhoveni alakulat, míg az 1999-es BL-sorozatban mindkétszer a skótok nyertek (0–1, 1–4).

Dzsudzsák Balázs sokat tehet azért, hogy a PSV végre megverje a Rangerst.

„Ahogy mondani szokták, evés közben jön meg az étvágy, márpedig egyre közelebb kerülünk egy szép eredmény eléréséhez – utalt az eddigi remek menetelésre a 24 éves magyar szélső, aki a Nemzeti Sportnak elmondta azt is, nem tart attól, hogy a kemény skót védők esetleg sérülést okoznak neki.

„A mai labdarúgás része a keménység, ami időnként valóban átcsap durvaságba, persze remélem, senki sem szeretne szándékosan sérülést okozni a másiknak – fogalmazott Dzsudzsák Balázs. – Még sohasem játszottam skót klubcsapat ellen, bár azt tudom, hogy védőik nagyjából akkorák, mint a mi Engelaarunk, tehát igyekszünk a földön megverni őket. Idegenben általában öt hátvéddel áll fel a Rangers, nyilván nem egyszerű feltörni a védelmét, de biztos, hogy nem is lehetetlen."

A nyolcaddöntőben két fronton is holland és orosz csapat csap össze: az Ajax a Szpartak Moszkvával, a Twente pedig a Zenittel találkozik.

A Twente az előző körben egy másik orosz gárdát, a Rubin Kazanyt búcsúztatta, ám Michel Preud'homme vezetőedző szerint a szentpéterváriak kiejtése nehezebb feladatnak ígérkezik. A korábbi kitűnő kapus úgy gondolja, a legfontosabb, hogy a párharc első felvonásán hazai pályán ne kapjanak gólt.

A Liverpool a Manchester United legyőzése után nagy önbizalommal utazhatott Bragába, ám a „vörös ördögök" elleni sikerhez nagyszerű játékkal hozzájáruló Luis Suárez és a csapatkapitány Steven Gerrard nem játszhat Portugáliában (a télen igazolt uruguayi csatár nem jogosult a játékra, Gerrard pedig sérült). A Poolt irányító Kenny Dalglish dolgát ez megnehezíti, Raul Meirelesre viszont számíthat, nem csak a pályán.

„Sokszor játszottam ellenük. Ugyanaz az edzőjük és ugyanazt a játékot játsszák, elmondtam Kennynek, amit tudok róluk" – mondta a korábbi Porto-játékos.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
PSV (holland)–Rangers (skót) 19 óra (Tv: Story Tv4)
CSZKA Moszkva (orosz)–Porto (portugál) 19
Leverkusen (német)–Villarreal (spanyol) 19 (Tv: Sat1, Digi Sport)
Braga (portugál)–Liverpool (angol) 19
Twente (holland)–Zenit (orosz) 21.05
Benfica (portugál)–PSG (francia) 21.05
Dinamo Kijev (ukrán)–Manchester City (angol) 21.05 (Tv: Digi Sport)
Ajax (holland)–Szpartak Moszkva (orosz) 21.05

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik