Az UEFA nem kegyelmezett Szélesiéknek

Vágólapra másolva!
2011.08.11. 13:08
null
Szélesiék nem a pályán búcsúztak az Európa-ligától (Fotó: archív)
Címkék
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapján ma délelőtt jelentette be, hogy kizárták az Európa-ligából a görög bundabotrányban érintett Olympiakosz Voloszt. Szélesi Zoltán csapata az El-selejtező playoffkörében a francia PSG-vel találkozott volna.

A Görögországban bundabotrányba keveredett Olympiakosz Volosz vezetői tegnap annak örülhettek, hogy a görög fegyelmi bizottság elfogadta fellebbezésüket, és elsőfokú határozatát megváltoztatva nem zárta ki a klubot az élvonalból.

A bizottság szerdai döntése szerint – ahogy arról tegnap beszámoltunk – a legutóbbi idényben ötödik helyen végzett együttes 10 pont levonással kezdi meg az új szezont. A Voloszhoz hasonlóan július 28-án kizárt Kavala szintén sikeresen fellebbezett, s ugyancsak megtarthatja első osztályú tagságát, igaz, az új szezonnak nyolc pont mínusszal vág neki. A fellebbviteli bizottság a két klub elnökének örökös eltiltását helyben hagyta. Vagyis a fegyelmi bizottság továbbra is vétkesnek tartja a Voloszt.

Ennek fényében hozott határozatot az Európai Labdarúgó-szövetség: az UEFA kizárta az Európa-ligából Szélesi Zoltán csapatát, és további három éves eltiltással is sújtották a klubot, de ezt öt szezonra felfüggesztette. (Szélesi az El-selejtező 3. körében a luxemburgi Differdange ellen gólt is szerzett.)

Az UEFA tájékoztatása szerint arról később döntenek, hogy a Volosz helyett ki lesz a francia PSG ellenfele az Európa-liga selejtező playoffkörében augusztus 18-án, illetve 25-én.

A Voloszban az új idénytől már csak egy magyar, Szélesi Zoltán futballozik, mert az Olympiakosz Pireusztól kölcsönbe érkezett Németh Krisztián nem tért vissza a csapathoz, ugyanakkor a Volosz szerződtette a Ferencvárostól távozó máltai André Schembrit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik