Dzsudzsák: Gólt kell rúgnunk Lisszabonban

Vágólapra másolva!
2011.04.07. 13:16
Címkék
Habár úgy tartja a mondás, a rossz főpróbát remek előadás követi, Lisszabonban megbukik az elmélet: miután a hétvégén egyaránt vereséget szenvedő Benfica és PSV találkozik, valamelyik biztosan nem lesz tökéletesen elégedett. Dzsudzsák Balázs reméli, az Eindhoven javít.
Dzsudzsák (jobbra) szerint a PSV-nek mindenképpen gólt kell szereznie a továbbjutáshoz (Fotó: Reuters)

– Dublinban járt már?
– Még nem.

AZ EL-T A PORTUGÁLOKNAK TALÁLTÁK KI?
Míg a nagy európai topligák közül egyedül a spanyol pontvadászat képviselteti magát egy csapattal (a Villarreal révén), addig Portugáliából akár három együttes is bejuthat a legjobb négy közé. Ez ellen Dzsudzsák Balázsék is nagy mértékben tehetnek.

– Pedig azt mondják, jók a sörök arrafelé.
– Biztos, de jobban vonz az új dublini futballaréna, amelyben az Európa-liga-finálét rendezik.

– Sejtettem én. Csakhogy az odáig vezető utat mintha egy szellemvasútban töltenék, félelmetes akadályok képében egyre- másra ugranak elő az ijesztő riválisok. A Benfica mennyire az?
– Nem mondanám ijesztőnek, inkább olyan csapat, amely ellen élmény lehet futballozni. Játékosainak némelyike megjárta a világ legnagyobb csapatait, de épp a lisszaboniak tekintélye, ereje miatt mondhatjuk azt, ha kiverjük őket, esélyesként kezelnek bennünket a későbbiekben.

SZAVAZÁS

Tavaly Gera Zoltán játszhatott az El döntőjében, idén Dzsudzsák Balázs klubja még versenyben van. Lesz ismét magyar labdarúgó a fináléban?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

– Mennyire hajthatja az önök malmára a vizet, hogy a Benfica épp a hétvégén az ősi rivális Portótól kapott ki odahaza, egyszersmind elbukta az idei portugál bajnokságot?
– Az esetleges letargikus állapotukba aligha kapaszkodhatunk, miután hasonló fiaskón vagyunk túl mi is. Habár nekünk módunkban áll javítani, kellemesen éppenséggel nem érintett minket, hogy az aranyharcban a legnagyobb ellenfelünknek mondható Twentétől kikaptunk.

– És Lisszabonban is érződik a szomorúság?
– Nem, már túlléptünk a zakón, habár felettébb bosszantó, hogy gyenge játékkal maradtunk alul. A vasárnapi és a keddi edzés hangulata nem idézte egy vígjátékét, de tudjuk, gyorsan vissza kell találnunk a helyes pályára.

– Mi a minimális cél csütörtök este a Fény stadionjában? Mert gyanítom, továbbra is a bajnoki cím megszerzése a legfontosabb.
– Valóban, nem mondtunk le az aranyról, a BL-selejtezőt érő második helyezést pedig feltétlenül meg kellene csípnünk. De ha már eddig eljutottunk – többek közt a francia listavezetőt is kiejtve – megpróbálunk továbbjutni. Ahhoz pedig gólt kell rúgnunk Lisszabonban.

A TELJES INTERJÚT, MELYBEN DZSUDZSÁK NYILATKOZIK A PSV-SZURKOLÓKNAK A TWENTE ELLENI VERESÉG UTÁNI REAKCIÓJÁRÓL, KERESSE A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Benfica (portugál)–PSV (holland)21.05 (Tv: Story TV)
Villarreal (spanyol)–Twente (holland)21.05 (Tv: Digi Sport)
Porto (portugál)–Szpartak Moszkva (orosz)21.05 (Tv: Digi Sport Plus)
Dinamo Kijev (ukrán)–Braga (portugál)21.05
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik