El: emberelőnyben csak ikszelt a Braga, de így is továbbment

Vágólapra másolva!
2011.08.25. 21:27
Címkék
A labdarúgó Európa-liga rájátszásának visszavágóin a portugál Braga idegenben 2–2-es döntetlent játszott a svájci Young Boys otthonában, így idegenben szerzett több góllal továbbjutott. Szintén ott lesz az El főtábláján az Ekranast 4–0-ra kiütő Hapoel Tel-Aviv és a CSZKA Szófia ellen 1–1-et játszó Steaua Bucuresti.

Némi meglepetésre az első mérkőzésen a Braga hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a svájci Young Boysszal. A visszavágón azonban már nem volt kérdés, Hélder Barbosa a 24. percben egy elegáns csel után jobbal gyönyörűen kilőtte a bal felső sarkot a tizenhatoson belülről.

A Young Boysnak így két gólt kellett volna szereznie a továbbjutáshoz, egyet sikerült is Emmanuel Mayuka révén a második félidő elején, ám Nassim Ben Khalifa közvetlen ezután piros lapot kapott, így csapata emberhátrányban volt kénytelen befejezni a találkozót.

Izgalmas hajrát hozott a végjáték, három perc alatt mindkét fél betalált, több gól már nem esett, így a portugálok jutottak az El főtáblájára.

E mérkőzéssel egy időben a Hapoel Tel-Aviv otthon 4–0-ra kiütötte az első mérkőzésen 1–0-ra nyerő Ekranast, míg a Steaua ikszelt a CSZKA Szófia ellen, így 3–1-es összesítéssel továbbjutott.

EURÓPA-LIGA
RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓK
CSZKA Szófia (bolgár)–Steaua Bucuresti (román) 1–1 (Michel 83., ill. Tanase 73.)
Tj: a Steaua, 3–1-es összesítéssel
Hapoel Tel-Aviv (izraeli)–Ekranas (litván) 4–0 (E. Kohen 37., Damari 53., Tamuz 81., Lala 90.)
Tj: a Hapoel Tel-Aviv, 4–1-es összesítéssel
Young Boys (svájci)–Braga (portugál) 2–2 (Mayuka 61., Farnerud 81., ill. Barbosa 24., Lima 78.)
Tj: a Braga, 2–2-vel, idegenben lőtt több góllal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik