El: Nem biztos, hogy a döntő lesz az utolsó meccsem a Chelsea-ben, de... – Hazard

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.10. 10:37
null
Lehet, hogy az Európa-liga-döntő lesz Eden Hazard utolsó mérkőzése a Chelsea-ben (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája után az Európa-ligában is angol házidöntőt rendeznek a 2018–2019-es idényben. Csütörtökön az elődöntőben az Arsenal idegenben is legyőzte a Valenciát, míg a Chelsea tizenegyesekkel jutott tovább a Stamford Bridge-en. Nyilatkozatok.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Chelsea (angol)–Eintracht Frankfurt (német) 1–1 (1–0, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 4–3
(Loftus-Cheek 28., ill. Jovics 49.)

London,
Stamford Bridge.Vezette:Hategan (román)
Továbbjutott:aChelsea,2–2-es összesítéssel, tizenegyesekkel

„Csak arra gondoltam, hogy valamit nyernie kell ennek a klubnak, ennek a keretnek. Nem biztos, hogy a döntő lesz az utolsó meccsem a Chelsea-ben, de ha igen, akkor is mindent beleadok. Most még nem tudom, mit hoz a jövő, csak az jár a fejemben, hogy győzzünk” – fogalmazott Eden Hazard, aki nem kizárt, hogy a Real Madridban folytatja pályafutását a nyártól.

„Kétségkívül a Premier League Európa, sőt, a világ legjobb bajnoksága. Egyetlen angol klubnak sem egyszerű, hogy fizikailag jó állapotban fusson neki az idény utolsó hónapjainak, mert itt többet játszunk, mint más országokban. A hatvanegyedik meccsünket játszottuk az idényben. Olaszországban ötvenegy-ötvenkét mérkőzésed van, ez a tíz találkozó óriási különbség” – mondta Maurizio Sarri, a Chelsea vezetőedzője.

„Csodálatos meccset játszottunk a nagyon veszélyes Frankfurt ellen. Most annyit kell pihennünk, amennyit csak tudunk. Sajnos mennünk kell az Egyesült Államokba (jövő szerdán Bostonban játszik jótékonysági mérkőzést a Chelsea a New England Revolution ellen – a szerk.), de amint visszatérünk, lesz tíz napunk, hogy felkészüljünk és energiát gyűjtsünk a döntőre” – tette hozzá az olasz szakember.

Az Eintracht Frankfurt már csak a Bundesligára koncentrálhat, a gárdának ott kell kivívnia a Bajnokok Ligája-indulást. „Sajnos nem jött össze a döntő, természetesen csalódottak vagyunk. Nem érdemeltük meg, hogy kiessünk. Mindezek ellenére mindenki büszke lehet ránk, a csapat mindent megtett. Örülök, hogy itt lehetek edző” – így Adi Hütter, a Majna-partiak trénere.

„Százhúsz perc játék után nehéz bármi okosat is mondani. Fáj, hogy így történt, a tizenegyespárbaj mindig lutri, ötven-ötven százalék. Arra azonban büszkék lehetünk, hogy a Chelsea ellen abszolút pariban voltunk a két meccs során. Ilyen a futball, akár mi is továbbjuthattunk volna” – vélekedett Danny da Costa, a német csapat védője.

Petr Cech éppen a Chelsea ellen védhet profi pályafutása utolsó mérkőzésén (Fotó: AFP)
Petr Cech éppen a Chelsea ellen védhet profi pályafutása utolsó mérkőzésén (Fotó: AFP)

Valencia (spanyol)–Arsenal (angol) 2–4 (Gameiro 11., 58., ill. Aubameyang 17., 69., 88., Lacazette 50.)
Valencia, Mestalla. Vezette: Makkelie (holland)
Továbbjutott: az Arsenal, két győzelemmel, 7–3-as összesítéssel

Petr Cech már korábban bejelentette, hogy az idény végén visszavonul, utolsó mérkőzése éppen korábbi klubja, a Chelsea ellen lesz.

„Bátornak kell lennünk és a legjobbunkat kell nyújtanunk a döntőben. Minden egyes korábbi mérkőzésre úgy mentem, hogy bármelyik az utolsó lehetett volna az európai kupaporondon, de szerencsére nem így történt” – mondta a 36 éves játékos, aki a bajnokságban nem, de az El-ben az Arsenal első számú kapusa.

„Kiváló két meccs volt. Mindenkinek megmutattuk, mire vagyunk képesek, ha együtt küzdünk. Aubameyang és Lacazette is remek támadó, büszke vagyok rájuk, ahogy a védekezésbe is besegítenek, elképesztő. Minden játékos nagyszerű munkát végzett, ebben az idényben egyetlen csapat sem szerzett négy gólt a Valencia ellen, csak mi. Nehéz ellene játszani, jó csapat, de ismét megmutattuk, hogy le tudjuk győzni” – értékelt Unai Emery, az Arsenal vezetőedzője.

Marcelino, a spanyolok edzője gratulált az Arsenalnak, és elismerte, hogy a két meccs alapján a jobb csapat jutott tovább. Nagyjából kilenc kísérletük volt, ebből szereztek hét gólt. Ez rendkívüli helyzetkihasználás” – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik