Európa-liga: Leandrót a főtábla és nem a reváns motiválja a Salzburg ellen

Vágólapra másolva!
2011.08.18. 16:57
Címkék
Az Omonia Nicosia bicskája tavaly a Bajnokok Ligája selejtezőjében beletört a Salzburgba. A magyar válogatott Leandro de Almeidát foglalkoztató ciprusi kupagyőztes az Európa-liga rájátszásában vehet elégtételt a tavalyi sérelemért.

„Egy éve a Bajnokok Ligája selejtezőjében is az osztrákokkal meccseltünk, összesítésben öt kettőre kikaptunk – mondta Leandro a Nemzeti Sportnak. – Szerda délelőtt én képviseltem a csapatot a sajtótájékoztatón, amelyen az újságírók a »bosszúról« faggattak. Én nem így tekintek erre a mérkőzésre. Engem nem az motivál, hogy most megmutathatjuk az osztrákoknak. Nekem az a tudat ad erőt, hogy ha jobbnak bizonyulunk a Salzburgnál, az Európa-liga főtáblájára kerülünk. Az Omonia még nem szerepelt európai kupa csoportkörében, részesei lehetünk a klub egyik legnagyobb sikerének. Ez a munkánk, a feladatunk, ezért fizetnek."

Persze ha az Omonia ezúttal is olyan balszerencsésen indítja a párharc első felvonását, mint egy éve, esélyei jelentősen csökkennek – vallja Leandro.

„Tavaly a Salzburg az első kapura lövésből gólt szerzett, ami pokoli érzés volt, nehezen tértünk magunkhoz, de a végén büntetőből legalább sikerült egyenlítenünk – idézi fel az első BL-selejtezős összecsapás részleteit Leandro, elhallgatva: a visszavágóra reményt kölcsönző tizenegyest ő harcolta ki. – Salzburgban nem volt esélyünk, az első félidőben átrohantak rajtunk. Magunkat egységesebbnek és céltudatosabbnak látom az egy évvel ezelőtti állapothoz képest. Több a labda nélküli mozgás, sok a fiatal játékos a csapatban, különösen elöl, bírják szuflával, azaz sokkal többet segítenek a védekezésben, és ennek köszönhetően a letámadás is hatékonyabb. A továbbjutás nemcsak presztízs, anyagi érdek is. A klub érdeke pedig a miénk is, ha másért nem, a családunk miatt."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik