Európa-liga: norvég, angol és svéd pluszinduló a fair play miatt

Vágólapra másolva!
2011.05.16. 11:12
Címkék
Norvégia, Anglia és Svédország indíthat plusz 1-1 csapatot a labdarúgó Európa-liga 2011–2012-es idényében, köszönhetően a sportszerűségi ranglistán elfoglalt dobogós helyezésének. A norvégokat az Aalesund, a svédeket a Häcken, az angolokat pedig várhatóan a Fulham képviseli majd a selejtező első körében.

Az európai kupamérkőzéseken az UEFA megfigyelője több kritérium alapján – sportszerű játék, sárga és piros lapok száma, az ellenfél és a játékvezető tisztelete, a közönség és a klub tisztségviselőinek viselkedése – osztályozza a klubokat. Az értékelések alapján jön létre az UEFA fair play rangsora, amelynek első három helyezettje delegálhat pluszcsapatot az Európa-ligába (csak azok az országok vesznek részt az összevetésben, amelyek klubjai legalább 34 meccset játszottak 2010. május 1. és 2011. április 30. között – Magyarország a 25. a listán).UEFA fair play rangsora, amelynek első három helyezettje delegálhat pluszcsapatot az Európa-ligába (csak azok az országok vesznek részt az összevetésben, amelyek klubjai legalább 34 meccset játszottak 2010. május 1. és 2011. április 30. között – Magyarország a 25. a listán).

A norvégok házi fair play rangsorát az Aalesund zárta az élen, a svédeknél a Häcken a 3., de az első kettő már egyébként is kiharcolta az európai kupaszereplést. Ez a helyzet az angoloknál is, náluk a Fulham a Chelsea-t követi a rangsorban, de a „kékek” már BL-indulónak mondhatják magukat – ám a norvégokkal és a svédekkel szemben az angoloknál még nem hivatalos a sorrend.

Az angoloknak így a 2011–2012-es évadban egyedüliként nyolc klubcsapatuk indulhat az európai kupákban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik