Juhász gólja is kellett az Anderlecht továbbjutásához

Vágólapra másolva!
2011.08.25. 22:37
null
Juhász Roland fejjel volt eredményes a sorsdöntő El-meccsen (Fotó: rsca.be)
Címkék
A labdarúgó Európa-liga  rájátszásának visszavágóján az Anderlecht hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Bursasporral, így továbbjutott a csoportkörbe. A belgák első gólját Juhász Roland szerezte fejjel. Juhászék mellett Vanczák Vilmos klubja, a Sion is továbblépett, miután 3–1-re nyert a skót Celtic ellen. A magyar védő végig a pályán volt.

Anderlecht (belga)–Bursaspor (török) 2–2

Juhász Rolanddal a kezdőjében az Anderlecht azt a török Bursasport fogadta, amelynek otthonában egy héttel ezelőtt 2–1-es győzelmet aratott, így előnnyel várhatta a visszavágót, ám ez az előny mindössze hat percig tartott ki. A vendég törökök ugyanis Turgay Bahadir révén hamar magukhoz vették a vezetést.

Kedden két magyar, név szerint Tőzsér Dániel és Köteles László segítette (szintén belga klubját) a Genket a BL csoportkörébe. A jelek szerint Juhász Roland sem akart lemaradni honfitársaitól, és még az első félidőben gólra váltott fejjel egy szabadrúgást követő beadást.

A második játékrész során tíz perc alatt mindkét háló zörrent, a hazaiaktól a Liverpooltól érkező Milan Jovanovics, míg vendégoldalról Milan Sztyepanov volt eredményes. Utóbbi gólja egyben azt jelentette, hogy a törököknek csupán egy találatra volt szükségük ahhoz, hogy az El csoportkörében tudhassák magukat, ám ez nem jött össze, így Juhászék lesznek ott a csoportkörben.

JUHÁSZ GÓLJA

Sion (svájci)–Celtic (skót) 3–1

Vanczák Vilmosék a sokak szerint bravúros, Celtic otthonában elért 0–0 után otthon fogadták a skót óriást. Mondhatni, álomszerűen indult a mérkőzés a magyar válogatott védő együttese számára, a harmadik minutumban ugyanis már 1–0-t mutatott az eredményjelző Pascal Feindouno tizenegyese után, sőt a Celtic még emberhátrányba is került a büntetőt összehozó Daniel Majstorovic piros lapja miatt.

Feltehetőleg nem egy svájci szurkoló sóhajtott nagyot, amikor Feindouno megszerezte csapata második találatát is. A vége majdnem szorossá vált, hisz Charles Mulgrew szabadrúgásból visszahozta a meccsbe a Celticet, de Giovanni Sio pár percre megszerezte a Sion harmadik gólját is, beállítva a 3–1-es végeredményt, amely Vanczákék továbblépését eredményezte.

Vitória Guimaraes (portugál)–Atlético Madrid (spanyol) 0–4

Egy héttel ezelőtt az Atlético Madrid megnyugtató, kétgólos előnyre tett szert a Vicente Calderónban, akkor a brazil Elias második játékrészben szerzett duplája jelentette a spanyolok győzelmét. Ezúttal már az első félidőben, azon belül is a második percben találatot ért el az Atlético, Gabi tizenegyesből volt eredményes.

A folytatásban a nyáron az élvonalból kieső Deportivótól szerződtetett, U21-es Európa-bajnok Adrián López vált főszereplővé: a fiatal szélső kétszer is betalált, a 0–4-es végeredményt Salvio állította be a 81. percben. A spanyolok kettős győzelemmel, 6–0-s összesítéssel jutottak tovább.

Schalke (német)–HJK (finn) 6–1

Klaas-Jan Huntelaar a vállán vitte a Schalkét a labdarúgó Európa-liga csoportkörébe: a holland csatárklasszis négy gólt szerzett a finn HJK ellen, a gelsenkircheniek 6–1-re gázolták el a helsinki nagycsapatot.

Huntelaar a 15. percben büntetőből nyitotta meg a gólok sorát, de Teemu Pukki a 20. percben egyenlített. Szünetben egy újabb (nem mellesleg egészen parádés) Huntelaar-góllal már ismét a Schalke vezetett, de a HJK állt továbbjutásra (ekkor 2–3 volt összesítésben).

A második félidőben aztán a királykékek nem könyörültek: Huntelaar, Papadopulosz és ismét Huntelaar révén tizennyolc perc alatt háromszor köszöntek be, a slusszpoén a 82. percben Julian Draxleré volt.

A TÖBBI PÁLYÁN

A Somogyi Csabát a meccsre nem nevező Fulham némi meglepetésre 1–0-ra kikapott az ukrán Dnipro otthonában, ennek ellenére is ott lesz a El csoportkörében az első meccsen elért 3–0-s győzelmének köszönhetően.

Úgy tűnik, az idén nem lesz skót csapat egyik kupa csoportkörében sem, a Siontól vereséget szenvedő Celtic mellett ugyanis a bajnok Rangers sem tudta kiharcolni a továbbjutást. Utóbbi hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a szlovén Mariborral, amely az első mérkőzésen 2–1-re nyert.

A Zesztafoni otthonában elért 3–3-as iksz után az FC Bruges hazai pályán harcolta ki a továbbjutást 2–0-s sikerének köszönhetően.

A Rapid Bucuresti simán továbbjutott a lengyel Slask ellen, a Sparta Praha 1–0-s sikere kevésnek bizonyult a Vaslui együttesével szemben, a prágaiak ráadásul az utolsó öt percben két piros lapot is kaptak. A Standard Liege kettős győzelemmel verte ki a Helsingborgot.

EURÓPA-LIGA
RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓK
Anderlecht (belga)–Bursaspor (török) 2–2 (Juhász 38., Jovanovics 57., ill. Bahadir 6., Sztyepanov 68.)
Tj: az Anderlecht, 4–3-as összesítéssel
FC Bruges (belga)–Zesztafoni (grúz) 2–0 (Akpala 7., 26.)
Tj: az FC Bruges, 5–3-as összesítéssel
Dnipro (ukrán)–Fulham (angol) 1–0 (Sahov 22.)
Tj: a Fulham, 3–1-es összesítéssel
Rangers (skót)–Maribor (szlovén) 1–1 (Bocanegra 75., ill. Volas 55.)
Tj: a Maribor, 3–1-es összesítéssel
Sion (svájci)–Celtic (skót) 3–1 (Feindouno 3., 63. – az elsőt 11-esből, Sio 82., ill. Mulgrew 78.)
Tj: a Sion, 3–1-es összesítéssel
Vitória Guimaraes (portugál)–Atlético Madrid (spanyol) 0–4 (Gabi 2. – 11-esből, A. López 18., 60., Salvio 81.)
Tj: az Atlético Madrid, 6–0-s összesítéssel
Rapid Bucuresti (román)–Slask Wroclaw (lengyel) 1–1 (Pancu 12., ill. Sobota 90.)
Tj: a Rapid Bucuresti, 4–2-es összesítéssel
Sparta Praha (cseh)–Vaslui (román) 1–0 (Pamic 59.)
Tj: a Vaslui, 2–1-es összesítéssel
Helsingborg (svéd)–Standard Liege (belga) 1–3 (Jönsson 61., ill. Leye 14., Berrier 34., Nong 68.)
Tj: a Standard, 4–1-es összesítéssel
Schalke (német)–HJK (finn) 6–1 (Huntelaar 15., 25., 49., 63. – az elsőt és a harmadikat 11-esből, Papadopulosz 56., Draxler 82., ill. Pukki 20.)
Tj: a Schalke, 6–3-as összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik