Oláh: Az Ulissest mindentől függetlenül ki kell ejtenünk

Vágólapra másolva!
2011.06.30. 15:25
null
Oláh Lóránt első tétmérkőzésére készül a Ferencváros színeiben (Fotó: Török Attila)
Címkék
Az „elsők" napja lehet a csütörtök az Albert Flórián Stadionban: a Fradi első Európa-liga-mérkőzésén, saját maga első Üllői úti fellépésén Oláh Lóránt megszerezheti első ferencvárosi gólját. Ám amíg a mondat első része garantált, a második pedig valószínűsíthető, a harmadik egyelőre csak zöld-fehér álom. Egy azonban biztos, ma este 19 órától az Üllői úton hat év után ismét nemzetközi kupamérkőzésre kerül sor – azaz FTC–Ulisses összecsapás a zöld-fehérek otthonában.

 

– Volt valaha Önben akkora drukk, mint amilyen feltehetőleg mostanság készül eluralkodni?
– A mérkőzés közeledtével kétségtelenül kezdek egyre jobban izgulni, de leginkább attól tartok, az egy hónapos kihagyás után mire leszek képes – mondta a nemrég a Ferencvároshoz szerződő Oláh Lóránt a Nemzeti Sportnak. – Bár nagyon szeretnék kezdeni, kilencven percet most még aligha töltök a pályán.

Az FTC KERETE AZ EL-RE
Prukner László összesen 24 játékost nevezett az Európa-ligára. Ide kattintva megtekinthetik az FTC keretét!


– Futballozni csak nem lehet elfelejteni néhány hét alatt?
– Elméletileg nem, csak ha a test nem képes végrehajtani az agy megfogalmazta parancsokat, baj van. Magyarán: ha nem vagy százszázalékos állapotban, hiába lennél képes megcsinálni a cselt vagy hajszálpontosan indítani a társat, nem biztos, hogy sikerül.

– A százhoz képest hol tart most a Fradi?
– Azért nem tudok erre felelni, mert ennyi idő nem volt elegendő számomra, hogy felmérjem, mit tudnak a társaim. A magyarokat korábbról azért ismerem, de a nyáron bekapcsolódó külföldiekről nincsenek előzetes tapasztalataim, bár meg kell hagyni, ügyes fiúk. Szóval csak akkor kaphatunk választ, ha túl vagyunk néhány tétmeccsen. Mindenesetre az első élmények azt sugallják, ütőképes csapat lehet a Ferencváros.

– Mikor izgult még annyira, mint most?
– Azért ne értsen félre, nem kezdek reszketni, noha az egészséges drukk kezd rajtam elhatalmasodni. Ugyanezt éreztem, amikor a Kaposvárral a kiesés ellen küzdöttünk, és a szezon végén létfontosságú meccset vívtunk, vagy amikor a Debrecennel a Bajnokok Ligájába kerültünk.

– Az utóbbi karrierje legkellemesebb élménye?
– Eddig igen. Bármilyen furcsa, valahol a legkellemetlenebb is, elég keserű ugyanis a szám íze amiatt, hogy nem kaptam elég bizonyítási lehetőséget.

– Egy év távlatából elárulhatná, miért nem tudta a Nagyerdőben megváltani a világot?
– Maradjunk annyiban, négy-öt válogatott játékos jelentette a konkurenciát, ami meglehetősen erősnek számít.

– Melyik csapat férkőzött be már gyerekkorában a szívébe? Ha most azt mondja nekem, hogy a Ferencváros...
– Elég hamisan hangzana, ugye? Pedig... Eszemben sincs álszenteskedni, számomra a Vojvodina volt a nagy kedvenc. Újvidék hatvan kilométerre van Adától, ritkán tehettük csak meg, hogy élőben lássuk játszani a csapatot, ám hál' Istennek megadatott, hogy felnőttjátékosként felhúzhattam szeretett klubom mezét. A Ferencvárosról természetesen tudtunk, hatalmas tradíciója, népszerűsége vonzerőt jelentett, harmincegy esztendősen jött el a pillanat, hogy a klub tagjának vallhatom magam, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy többször is kokettáltunk egymással.

– Miért nem lett a kölcsönös szimpátiából soha szerelem?
– Azért, mert valami mindig közbejött. Volt, hogy a Fradinak ki kellett volna vásárolnia a szerződésemből, ami végül nem történt meg, máskor a klub és én nem tudtunk megegyezni, de megesett, hogy azért maradtam Kaposváron, mert a Rákóczi vázolt fel nagyszabású terveket.

– Mondhatjuk, hogy ha nem – az egyébként általunk nagyra becsült – Sisa Tibor az edző Somogyban, ezúttal is marad?
– Ebben a kérdésben hadd ne merüljek el. A lényeg, hogy itt vagyok a Fradiban, amelyik, bár nem tudom, korábban hogy volt, az első benyomásaim alapján igencsak jól szervezett klub. Prukner Lászlót és edzésmódszereit ismerem, magyar játékosait is, a légiósokkal pedig épp most csiszolódunk össze.

– Túl sok idő nincs a megismerkedésre.
– Tudjuk. Az örményeket mindentől függetlenül búcsúztatnunk kell úgy is, hogy csak összefoglalót láttunk róluk, amiből kevésbé szűrhető le, mire képesek.

– Azt tudja, hogy élete második felettébb kellemetlen élménye is garantálva van, ha netalán nem győznek az Üllői úton?
– Sejtem...


 

Csizmadia Csaba, a Ferencváros válogatott hátvédje kemény mérkőzésre számít.

„Agresszív együttes lesz az ellenfelünk, azt biztosan tudjuk, hogy keményen játszanak majd az örmények, így erre próbáltunk felkészülni. Természetesen győzni kell, előre nem tudom megmondani, hogy hány gólos előnnyel lennék elégedett, hiszen ez nagyban függ a játék képétől, de a lényeg, hogy nyerjünk, előnyt szerezzünk és továbbjussunk. Jobb csapat vagyunk az Ulissesnél, egyértelműen mi vagyunk a párharc esélyesei, és ezt be is akarjuk bizonyítani a pályán" – nyilatkozta Csizmadia a klub hivatalos honlapjának.

Az örmények felkészülten várják a ma esti találkozót:

„A hangulat jó a csapatnál, fejben is felkészültünk a harcra. A pálya jó állapotú, az időjárás is kedvező a meccsre, igyekszünk megmutatni, mit tudunk – minden készen áll egy jó mérkőzéshez. A labda megszerzése és birtoklása lehet a kulcs a jó eredmény eléréséhez, mert láttuk dvd-ken, hogy ellenfelünk fizikálisan erős és jól felkészített. Úgy gondolom, meg tudjuk találni az ellenszerét a Ferencváros játékának, az biztos, hogy nagy lelkesedéssel és akaraterővel fogunk küzdeni" – mondta az NSO-nak Szevada Arzumanjan, az Ulisses vezetőedzője.

A csütörtök este 19 órakor kezdődő mérkőzés alakulását nyomon követhetik élő, szöveges tudósításunk segítségével a Nemzeti Sport Online-on!

kerdes=Továbbjut-e az El 2. selejtezőkörébe az FTC?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd

 

AZ FTC KERETE AZ ULISSES ELLEN
Kapusok: Marko Ranilovic, Jova Levente
Mezőnyjátékosok: Mark Otten, Sváb Dániel, Junior, Rodenbücher István, Grúz Tamás, Fülöp Noel, Balog Zoltán, Csizmadia Csaba, Alekszandar Jovanovics, Józsi György, Andrezinho, Liban Abdi, Maróti Béla, Héctor Gabriel Morales, Felipe Félix, Oláh Lóránt, Pölöskey Péter
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik