Rafa Benítez: Új játékosokra lenne szükségem

Vágólapra másolva!
2010.04.30. 11:28
null
Rafa Benítez joggal bosszankodik: csapata nem jutott be az európa-liga döntőjébe (Fotó: Action Images)
Címkék
A Liverpool tegnap hosszabbítás után 2–1-re nyert az Atlético Madrid ellen az Európa-liga elődöntőjében, de ez nem volt elég a továbbjutáshoz. A csapat menedzsere, Rafa Benítez szerint sok problémájuk van, és ezt elsősorban új játékosok szerződtetésével tudnák orvosolni. A spanyol csapatot irányító Quique Sánchez Flores szerint a két mérkőzés alapján teljesen megérdemelten jutottak tovább.

„Ez a szezon nem úgy sikerült, ahogyan terveztük. Nyilvánvaló, hogy sok problémánk van, elég csak a csapatot sújtó sérülésekre gondolni. Ami a meccset illeti: sokáig jól játszottunk, de egy késői gól sajnos a vesztünket jelentette – nyilatkozta az EL-búcsút követően Benítez, aki szerint nem elég erős a keret ahhoz, hogy nagyobb célokat megvalósítson.

„A megoldás az lenne, ha három, négy, vagy öt játékost szerződtetnénk" – mondta a spanyol szakember, akit a jövőjéről is faggattak az Atlético elleni mérkőzés után.

„Számomra egyelőre a Chelsea elleni vasárnapi bajnoki jelenti a jövőt, fogalmam sincs, hogy mi lesz a nyáron" – fogalmazott Benítez, akit az olasz sajtó már korábban összeboronált a Juventusszal.

A Liverpoolt tulajdonképpen Diego Forlán egyedül ejtette ki, hiszen az Atlético Madrid két gólt szerzett az Európa-liga elődöntőjének két meccsén, és mind a két találatot az uruguayi csatár jegyezte. A spanyol csapat vezetőedzője, Quique Sánchez Flores azonban az egész csapat teljesítményét kiemelte.

„Remekül dolgozott a csapatom de nemcsak most, hanem mindkét meccsen. Úgy gondolom, rászolgáltunk a döntőbe jutásra" – nyilatkozta a szakvezető.

Az Atlético Madrid 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett góljának köszönhetően jutott be a május 12-i hamburgi döntőbe, amelyben Gera Zoltán csapata, a Fulham lesz az ellenfele.

EMLÉKEZTETŐ  
EURÓPA-LIGA-ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Liverpool–Atlético Madrid 2–1 (Aquilani 44., Benajun 95., ill. Forlán 102.) – hosszabbítás után
A fináléba jutott: az Atlético 2–2-vel, idegenben lőtt góllal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik