Szivics a ZTE-Man. Uniteddel példálózik az Aktobe-meccs előtt

Vágólapra másolva!
2011.07.13. 13:10
null
Balogh Béla arra készül, hogy Kecskeméten nagyot botlanak a kazah labdarúgók (Fotó: Gy. Balázs Béla)
Címkék
Ami a kecskeméti futball történetében az első, az Tomiszlav Szivics életében már a tizenharmadik. Ki ne tudná, a KTE labdarúgói a Magyar Kupa-győzelmüknek köszönhetően kiléphetnek a nemzetközi porondra, és bizony ekkora „durranásra" még nem volt példa a klub életében. A siker nem kis részben a vezetőedző, Tomiszlav Szivics érdeme: a szerb szakember a támadófutball elkötelezett híve, és ígéri, csapata a kazah Aktobe ellen is kitesz magáért.

„Nagy a várakozás a városban a csütörtöki találkozó iránt, de ez érthető: mégiscsak először játszhat a KTE az Európa-ligában – érvelt Tomiszlav Szivics a Nemzeti Sportnak. – Nekem már van némi rutinom ezen a téren, hiszen korábban tizenkét nemzetközi meccsnek lehettem résztvevője játékosként és edzőként, ettől függetlenül magam is nagyon várom a csütörtöki kilencven percet. Ami a felkészülésünket illeti, sikeresnek ítélem meg, mégpedig elsősorban azért, mert Tököli Attila kivételével valamennyi kerettag egészséges. Persze, nem kell ragoznom, Tököli Attila kulcsember nálunk, esetleges hiánya érzékeny veszteséggel érne fel. Rövid idő állt rendelkezésre, ám kemény munkát végeztünk, nincs kétségem afelől, hogy jó erőben leszünk. Most már csak azt kell kivárni, hogy sorra jöjjenek a tétmeccsek, elsőként mindjárt az Aktobe elleni Európa-liga-mérkőzés."

A TÁMADÓ MAGABIZTOS

Az FK Aktobe fiatal támadója, Szergej Liszenkov kifejezetten magabiztosan nyilatkozott az Európa-liga-selejtező előtt.

„Erős csapat az ellenfelünk, védekezésben és támadásban is, de jó eredményre számítunk, győzni megyünk Magyarországra. Megnéztük a mérkőzéseiket, úgy vélem, arra építhetünk, hogy lassúak a belső védőik. Nem becsülhetjük le a magyar csapatot, hiszen magasabban rangsorolt együttes, mint a miénk, és ha könnyelműek leszünk, abból semmi jó nem sülhet ki" – mondta a kazah sportportálnak Liszenkov.

A szakember természetesen feltérképezte a kazah csapatot, amelytől a múltja ellenére sem tart.

„Amit korábban nyilatkoztam, most is tartom: jó, sőt futballozni akaró csapat lesz az ellenfelünk – folytatta Tomiszlav Szivics. – Az Aktobe évről évre szereplője az Európa-ligának. Ígérem azonban, csapatom százötven százalékot ad ki magából, mert a pályán a múlt semmit sem ér. Aligha kell bárkit is figyelmeztetnem, hogy nem is oly rég volt a ZTE–Manchester United találkozó Budapesten, és a meccs ugyebár nem a toronymagasan esélyes angol csapat győzelmével ért véget. Érzem, látom a futballistáinkon, hogy motiváltak, győzelemmel akarnak a visszavágóra hangolni. Korábban számtalan olyan meccsből győztesen jöttünk már ki, amikor nem bennünket tartottak esélyesnek – erre készülünk most is."

Balogh Béla harcos, agresszív futballt ígér az Aktobe elleni meccsre, a csapatkapitány rendkívül csalódott lenne, ha a KTE már az első körben búcsúzna az Európa-ligától.

„Igazi labdatartós csapat. A videofelvételek alapján odahaza nagyjából minden bajnokijukon hetven százalékban ők birtokolják a labdát, türelmesen passzolgatnak, mernek futballozni. Szeretik, ha náluk van a labda, egyfajta biztonságérzetet ad nekik, hozzászoktak, hogy uralják a meccseket. Na, ezt kell majd megakadályoznunk. Régen látott agresszív futballra készülünk, és miután a kazahok aligha olvassák a magyar lapokat, bátran elárulom: olykor már a saját tizenhatosuknál letámadjuk őket. Nem hagyjuk, hogy levegőhöz jussanak, ha elveszítjük a labdát, azonnal vissza kell szerezzük azt. Szóval erőszakosak leszünk, s mindezt az elmúlt napokban az edzéseken is gyakoroltuk már" – mondta a Nemzeti Sportnak Balogh.

„Az átigazolási időszakban nem volt nagy a mozgás, alig volt távozó, s akik jöttek, gyorsan beilleszkedtek. Kis túlzással már álmunkból felkeltve is ismerjük egymás gondolatát, s ez mindenképpen a mi malmunkra hajthatja a vizet. Szóval a tapasztalatlanság miatt senki se aggódjon, én sem teszem.”

A CSÜTÖRTÖKÖN 20.15-KOR KEZDŐDŐ KECSKEMÉTI TE–AKTOBE TALÁLKOZÓT HONLAPUNK SZÖVEGES FORMÁBAN, ÉLŐBEN KÖZVETÍTI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik