A Spurs hiába lőtt négyet, több pályán egy gól is elég volt - El-gólok

Vágólapra másolva!
2011.12.16. 00:23
Címkék
Az Európa-liga 2011–2012-es küzdelmeinek csoportkörében az utolsó, csütörtöki játéknapon még több továbbjutó kiléte is kérdéses volt, ezek természetesen a nap végére eldőltek. De hogy hogyan és milyen gólokkal, az itt a kérdés! A Tottenham négy gólt is szerzett, de mindez hiábavaló volt, hiszen a Rubin Kazany egyetlen, döntetlent érő találata is elég volt ahhoz, hogy ne egy angol, hanem egy orosz klub kerüljön az egyenes kieséses szakaszba. Az FC Bruges és a Braga szintén egy-egy gólnak köszönheti a továbbjutást, bár ezt egymás ellen lőtték, mégis kiesésre ítélték ezzel a hálót szintén egyszer megzörgető Birminghamet. Tekintse meg a csütörtök esti Európa-liga mérkőzések legfontosabb pillanatait!

A-csoportA-csoport

Némi meglepetésre az utolsó játéknap előtt csak a görög PAOK Szaloniki továbbjutása volt biztos, a 2. pozícióért pedig a Rubin Kazany volt előnyben a Tottenhammel szemben. Ott volt azonban a halvány reménysugár, hogy az oroszok veresége és a britek győzelme esetén a Spurs örülhet a csoport képzeletbeli ezüstérmének. Nelson Valdez szaloniki egyenlítő találata után azonban szertefoszlottak a londoni álmok.

PAOK SZALONIKI–RUBIN KAZANY 1–1

SHAMROCK ROVERS–TOTTENHAM HOTSPUR 0–4

B-csoport

Itt hasonló volt a helyzet, mint az A jelű kvartett esetében, a csapatneveket behelyettesíthetjük: az élen álló meglepetéscsapat a Standard Liege, míg a Hannover az, akinek egy döntetlen is elég, a németeket pedig a Köbenhavn kívánja elcsípni egy győzelemmel. A dánok szemével nézve azonban semmi sem sikerült. Hazai pályán vereséget szenvedtek a belgáktól, a Hannover pedig legyőzte a Vorszkla Poltavát.

FC KÖBENHAVN–STANDARD LIEGE 0–1



HANNOVER–VORSZKLA POLTAVA 3–1

C-csoport

A pártatlan nézők csak legyinthettek a forduló előtt, miszerint ebben a négyesben már mindent lebokszoltak előre. A PSV és a Legia Warszawa is továbbjutott ugyanis a csoportból már a csütörtöki találkozókat megelőzően, ám a Bukarest még megkapta a kegyelemdöfést a hollandoktól, a Hapoel Tel-Aviv azonban búcsúzóul még legyőzte hazai pályán a lengyeleket.

PSV–RAPID BUCURESTI 2–1
HAPOEL TEL-AVIV–LEGIA WARSZAWA 2–0

G-csoport

Mondhatni egyetlen perc alatt lejátszotta meccsét az AZ Alkmaar és a Metaliszt Harkiv, hiszen a 37. perc elején vezetést szereztek az ukránok, amelyre még azon melegében válaszolt is Adam Maher a hollandoktól. Ha az Austria Wien labdarúgói tudták volna, hogy az 1–1-es döntetlen a lefújásig marad a csoport másik mérkőzésén, lehet, hogy egy kicsit jobban iparkodnak, és megpróbálnak berámolni még 4 gólt Bécsben a Malmőnek, hiszen 2–0-s győzelmük csak a kellemes hazai búcsúhoz volt elegendő.

AZ ALKMAAR–METALISZT HARKIV 1–1
AUSTRIA WIEN–MALMÖ 2–0

H-csoport

A négyes első két pozícióját az egymás ellen pályára lépő FC Bruges és a Braga foglalta el. A Birmingham reménye abban állt, hogy az egyik rivális győzelme esetén saját –megfelelően nagy különbségű– sikerükkel még továbbjuthatnak. A brit gólzápor is elmaradt, de a belga-portugál duó is döntetlent játszott.

FC BRUGES–BRAGA 1–1
BIRMINGHAM–MARIBOR 1–0

I-csoport

Idegenbeli győzelmével a Celtic elérhette volna a kvartett 2. helyét, ehhez ráadásul a riválisok megfelelő eredményére nem is volt szüksége, hiszen szemtől szemben játszhatták le csatájukat az Udinesével. A bravúr nem sikerült, az olaszok döntetlenre hozták a mérkőzést, míg a másik találkozón a már biztos továbbjutó Atlético Madrid meggyőző, 3–1-s sikert ért el a Rennes ellen.

ATLÉTICO MADRID–RENNES 3–1

UDINESE–CELTIC 1–1



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik