Button: Nem szerencse dolga, hogy nyertünk

Vágólapra másolva!
2010.04.18. 14:13
null
Button most érezte először, hogy a csapat tagja (Fotó: Action Images)
Címkék
Mint arról már beszámoltunk, kiváló, nagyon látványos futamot hozott a 2010-es Formula–1-es Kínai Nagydíj, melyet Jenson Button nyert meg Lewis Hamilton és Nico Rosberg előtt. A verseny utáni nyilatkozatokból kiderül, a pole pozícióból induló Sebastian Vettel nem érti Hamilton boxutcai cselekedetét, Jenson Button most érzi igazán, hogy a csapat tagja, és véleménye szerint nem a szerencsén múlt a kettős győzelmük, valamint, hogy az ötödikként záró Robert Kubicát frusztrálja, hogy nem sikerült dobogón végeznie.

„Nehéz verseny volt, hiszen szinte minden második körben volt valaki, akit meg kellett volna előzni. Elég sok időt vesztettem az első kiállásnál, de küzdöttünk, és bár az első helyről indultam, végül hatodikként zártam. Úgy gondolom, hogy nagyon kaotikus futam volt, és ez a hatodik hely még nagyon fontos lehet. Természetesen nem lehetünk teljesen elégedettek ezzel a helyezéssel, hiszen a fő ellenfeleink előttünk végeztek. Elég sok problémánk volt a körülményekkel, tiszta időszakban nagyon gyors volt az autó, de amint változott az idő, úgy változott a vezethetőség is” – nyilatkozta az idei négy futamból háromszor is pole-ból induló Vettel, aki kitért a Hamiltonnal történt incidensre is:

„Csatáztam Lewisszal a boxutcában, előtte értem ki, nem tudom miért, de elkezdett jobbra húzni, és úgy nézett ki, hogy nekem fog jönni. Reméltem, hogy nem kapok emiatt defektet, de nem értem, hogy miért csinálta ezt, hiszen előtte voltam már.”

Hamilton csapattársa, az élen végző Jenson Button szerint nem szerencse kérdése, hogy csapata kettős győzelmet aratott.

„Számomra ez a legnagyszerűbb győzelmem eddigi pályafutásom alatt. Nagyon nehéz körülmények között versenyeztünk, de pozitív, hogy jó volt a sebességünk a mai futamon. Azt továbbra sem tudjuk pontosan, hogy száraz körülmények között hol állunk, de erről egy pillanatra elvonatkoztathatunk. Nem szerencse dolga, hogy az élen végeztünk, jól döntöttünk a nehéz helyzetekben. Nagyszerű volt az első néhány hónapom az istállóval, most érzem igazán, hogy én is a csapat tagja vagyok.

A végül ötödikként záró Robert Kubica eközben arról beszélt, hogy bár örül a jó eredménynek, frusztrálja, hogy nem sikerült dobogón zárnia.

„Izgalmas futam volt, és örülünk, hogy újabb pontokat tudtunk szerezni. A rajtom rosszul sikerült, ami miatt sok helyet vesztettem, de utána jó döntést hoztunk azzal, hogy fent hagytuk a slick gumikat, és így fel tudtam jönni a harmadik helyre az esőzések idején” – kezdte nyilatkozatát Kubica.

„A biztonsági autó bejövetele ugyanakkor véget vetett dobogós vágyaimnak, mivel egyből eltűnt a nagy előnyöm, így bár elégedett vagyok az ötödik hellyel, azért frusztrál, hogy nem sikerült a pódiumra állnom” – tette hozzá a lengyel pilóta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik