Formula-1: az eső az úr Szuzukában, elmaradhat a mai időmérő edzés

Vágólapra másolva!
2010.10.09. 06:43
Címkék
A Formula–1-es Japán Nagydíj harmadik szabadedzésén csak ketten tudtak mért időt autózni a szakadó esőben, és könnyen lehet, hogy az időjárás miatt elmarad a mai időmérő, amelyet így holnap délelőtt rendezhetnek meg.

A mai szabadedzésen csak a korán pályára hajtó spanyol Jaime Alguersuari (Toro Rosso-Ferrari) és a német Timo Glock (Virgin-Cosworth) tudott gyors kört autózni (előbbi 1:55.902-es, utóbbi 2:07.497-es kört ment).

A szakadó esőben a legtöbben csak egyetlen (nem mért) kört tettek meg. Az eső helyi idő szerint már péntek este óta szakad Szuzukában. A pályán rendkívül nagy és sok a vízátfolyás, ami miatt szinte lehetetlen úton tartani az autókat.

Az előrejelzések szerint a következő órákban egy nagyobb vihar vonul át Szuzuka felett, így a csapatvezetők többsége többsége azon a véleményen van, hogy el kellene halasztani vasárnapra a mai időmérőt, amelynek magyar idő szerint hét órakor kellett volna kezdődnie. Végleges döntés még nincs, egyelőre fél órával eltolták a kezdés időpontját.

Szuzukában legutóbb 2004-ben kellett vasárnap délelőttre áttenni az időmérő edzést egy tájfun miatt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik