Formula-1: az olasz hatóságok felmentették Kubicát és csapatát

Vágólapra másolva!
2011.05.04. 10:28
Címkék
Az olasz hatóságok felmentették Robert Kubicát és ralicsapatát a februárban történt olaszországi ralibalesete kapcsán, így a versenyistálló vezetőinek nem kell attól tartaniuk, hogy felelősségre vonják őket a lengyel pilóta súlyos balesete miatt.

Kubica egy olaszországi viadalon az úton megcsúszva szalagkorlátnak ütközött Skoda Fabiájával, s a korlát keresztülszúrta autóját, amelyben a pilóta súlyos kar- és lábsérüléseket szenvedett. Navigátorának nem esett baja.

Az ilyen esetekben szigorúan eljáró olasz hatóságok eddig vizsgálták, hogy felelősségre vonható-e a pilóta vagy csapata, de felmentették őket.

Olasz lapértesülések szerint a Pietra Ligure-i Santa Corona-kórház napi 1300 eurót számol fel a lengyel ápolásáért, ami 76 napra vetítve csaknem 100 ezer eurót, azaz több mint 26 millió forintot jelent a biztosító számlájára.

Kubica, bár kapott meghívót a hozzá hasonlóan krakkói születésű II. János Pál pápa hét végi római boldoggá avatási ünnepségére, végül nem utazott el az olasz fővárosba – közölte Daniele Morelli, a versenyző menedzsere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik