Formula-1: elkészültek az abu-dzabi pálya módosításának tervei

Vágólapra másolva!
2011.04.25. 13:42
null
Az abu-dzabi pálya vonalvezetése
Címkék
Az Abu-dzabi Nagydíj szervezői pontosították terveiket, amelyek szerint az előzések segítése végett módosítani fogják a novemberi Formula–1-es futamnak otthont adó versenypálya vonalvezetését.

 

A tavalyi verseny után központi téma volt, hogy a világbajnoki címre hajtó Fernando Alonso képtelen volt megelőzni Vitalij Petrovot, s a manőverek hiánya miatt a pazar versenypálya sokak szemében kívánnivalót hagyott maga után. A kívánságokat a rendezők igyekeznek teljesíteni, a módosításokat az autosport.com hozta nyilvánosságra.

Az 5-6-os számú lassítót és a hosszú egyenest megelőző 7-es ív bejáratát kiszélesítik, hogy a pilóták ne szoruljanak be egymás mögé, hanem egymáshoz képest más íveket használva variálhassák a kigyorsítást.

Az egyenest követő kanyarkombináció második felét, a 9-es hajlatot is módosítják, döntött kanyar lesz belőle, hogy a külső íven is ki lehessen gyorsítani a második hosszú egyenesre.

A 13-as és 14-es viszonylag lassú balkanyart egy hosszú összefüggő gyors ívvé alakítják át, hogy kevésbé törjön meg a pálya ritmusa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik