Formula-1: Még nem fedtük fel az összes titkunkat - Whitmarsh

Vágólapra másolva!
2011.02.04. 14:57
Címkék
A McLaren-istálló nem rántotta le a leplet minden titkáról az új Formula–1-es autójának berlini leleplezésekor, árulta el Martin Whitmarsh, a csapat vezetője. A wokingi istálló számos megoldást csak a jövő heti jerezi teszten vagy csak az után épít az autójába.

„A Formula–1-ben sohasem szabad lebecsülni a riválisokat, ezért óvatosnak kell lenni az ilyen bemutatókon – mondta Whitmarsh. – Így is elég sok részletet elárultunk az új kocsiról. Ám olyan további újításaink vannak, amelyek megismerésekor le fog esni az álluk. Hihetetlen, mennyire kreatívak tudnak lenni a mérnökeink, még az ilyen szigorú szabályok mellett is."

Whitmarsh nem először emelte ki, hogy örül neki, nála sokkal okosabb emberek dolgoznak a csapatnál, és hogy néhány kockázatos újítás is került a kocsira. Sőt a McLaren nem zárja ki, hogy a Renault módszerét lemásolva az oldaldoboz elejére kerüljön a kipufogócső kimenete.

„Ha nem újítasz, lemaradsz. Fantasztikus az autónk, csak rá kell nézni" – mondta Whitmarsh.

A PILÓTÁK REAKCIÓI
Lewis Hamilton: – Remélem, akkor is leesik az állunk, amikor kimegyünk jövő héten a pályára. Ugyanolyan felkészültnek érzem magam, mint a 2007-es idény előtt, és a mérnökeinkkel folytatott egyeztetések után úgy érzem, ismét a vb-címért csatázhatok, méghozzá jobb esélyekkel, mint tavaly. Nagyon erős a mezőny, Jensonon és rajtam kívül további három világbajnok van a mezőnyben, ami garantálja a jó versenyeket.
Jenson Button: – Alig hiszem el, hogy ez még csak a második idényem lesz a McLarennél, mintha már évek óta itt versenyeznék. A csütörtöki tesztnapon úgy éreztem, az új Pirelli-gumik nagyon fekszenek majd a vezetési stílusomnak, izgatottan várom az első tesztet. Ami a mezőnyt illeti, az öt világbajnok mellett a két majdnem-világbajnokot, Felipe Massát és Mark Webbert sem szabad elfelejteni, velük lesz teljes az élmezőny.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik