F1: Nem Petrovval foglalkoztam, hanem Webberrel - Alonso

Vágólapra másolva!
2011.03.27. 13:23
Címkék
Fernando Alonsót nem zavarja, hogy a tavalyi idényzárót követően a 2011-es Formula–1-es idény első futamán is Vitalij Petrov mögött ért célba, inkább annak örül, hogy a rossz rajtja után Mark Webbert és Jenson Buttont is megverte a versenyen. Felipe Massa szerint a Scuderia sokkal többet tud annál, amit Melbourne-ben mutatott.

„Ha csak az eredményt nézzük, nem volt rossz ez a verseny, hiszen bár Vetteltől és Hamiltontól kikaptunk, Buttont és Webbert megvertük – mondta Alonso. – Azt hiszem, egyszer magamon kívül voltam, és bérletet vettem itt a negyedik helyre, mert négy év alatt harmadszor zártam ebben a pozícióban. Vettel megint másik bolygón versenyez, a többiektől viszont nem vagyunk messze. Nem zavar, hogy megint Petrov mögött végeztem, sokkal fontosabb, hogy Webbert magam mögött tartottam, hosszú távon ő a nagyobb rivális. A kétkiállásos taktika is megfordult a fejünkben, de a nagy forgalom miatt jobb volt a három kiállás.”

Felipe Massa jó rajt után egyszerűen túl lassú volt, és három boxkiállása miatt a 10. helyről a hajrában jött előrébb, s a Sauberek verseny utáni kizárásának köszönhetően lépett fel a 7. helyre.

„Jól rajtoltam, aztán jól is védekeztem Button ellen, de aztán a kemény keverékeken nem voltam valami gyors, sok időt veszítettem, és a végén nem tudtam visszakapaszkodni – fogalmazott Massa. – A nyitható hátsó légterelőnek megvan a várt hatása, több az előzés. Kicsit csalódott vagyok, mert nem tudtuk kihozni a kocsiból a valós teljesítményét. Ennél sokkal jobbak vagyunk.”

Ide kattintva az összes pilóta verseny utáni reakcióját elolvashatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik