Formula-1: Whitmarsh jobban ért a pilóták nyelvén, mint én - Dennis

Vágólapra másolva!
2010.12.21. 12:34
Címkék
Ron Dennis, a McLaren korábbi csapatfőnöke elismerte, hogy utódja, Martin Whitmarsh sokkal könnyebben szót ért a csapat pilótáival, mint ő egykoron, főleg, ha világbajnokokról van szó. Dennis keze alatt Alain Prost és Ayrton Senna, Kimi Räikkönen és Juan Pablo Montoya, illetve Fernando Alonso és Lewis Hamilton között is menthetetlenül megromlott a viszony, míg Whitmarsh eddig kifejezetten jó hangulatban tartja együtt Hamiltont és Jenson Buttont.

„Többször szembesültem azzal, milyen nehéz feladat fenntartani a békét két világbajnok vagy világbajnok kaliberű pilóták között egy csapatban – mondta Dennis a francia F1i magazinnak. – Elképesztő, milyen magabiztos Martin, és mennyivel könnyedebben s jobban végzi el a csapatvezetői feladat ezen részét, mint én egykor."

Dennis szavai után azért meg kell jegyeznünk, hogy Button személyisége mindenképpen megkönnyíti  Whitmarsh feladatát, a 2009-es világbajnok ugyanis a legkevésbé arrogáns természetű a fent említett listából. Igaz, Whitmarsh nagyon ügyel arra, hogy ne sértse meg versenyzőit, míg Dennis annak idején többször is elszólta magát.

Räikkönent szinte végig gyerekként kezelte, ahogy Alonsót is, míg Prosttal és Montoyával egy idő után képtelen volt szót érteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik