Vettel még négy évig biztosan a Red Bull pilótája lesz

Vágólapra másolva!
2011.03.14. 12:31
null
A papírmunkát az idény előtt elvégezték, Vettel most már a versenyzésre koncentrálhat (Fotó: Action Images)
Címkék
Sebastian Vettel megállapodott a Formula–1-es Red Bull-istállóval, így 2014 végéig az osztrák licenccel induló gárda pilótájaként vesz részt az autós sorozatban. A 23 esztendős német világbajnok szerződése az idén járt volna le, a 2012-re szóló opció helyett immár 2014 végéig szóló fix szerződése van.

„Ha belenéznek az útlevelembe, láthatják, elég fiatal vagyok ahhoz, hogy ne csak a következő két évre tervezzek előre – mondta Vettel a Marcának. – Boldog vagyok itt, a Red Bull egyfajta család számomra, büszke vagyok rá, hogy itt lehetek."

„Nagyon gyorsan megegyeztünk, nem is nagyon kellett tárgyalni arról, hogy Sebastian 2014 végéig nálunk maradjon. Ezt a megállapodást mindkét fél nagyon akarta" – mondta Helmut Marko, a Red Bull szaktanácsadója, a menedzsert nem alkalmazó Vettel pártfogója, aki fiatalon felkarolta a 2010-es világbajnokot.

A Bild szerint Vettelnek évi 12 millió euró honoráriumot folyósítanak, amivel ő lesz a harmadik legjobban fizetett német sportoló, kollégája, Michael Schumacher és a kosaras Dirk Novitzki mögött.

A szerződéshosszabbításnak nemcsak Vettel honoráriumának növelése miatt van értelme, hanem azért is, hogy elejét vegye a világbajnokot a Ferrarival összehozó pletykáknak. Az elmúlt hónapokban ugyanis többször is felröppent a hír, hogy a Scuderia Vettelt akarja, és a német is hízelgően nyilatkozott a maranellói istállóról, a jövőben szívesen szerződne oda.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik