Aggasztó Huntelaar formája, nyertek a hollandok

Vágólapra másolva!
2011.02.09. 22:27
Címkék
Könnyed sikerrel hangolt a Magyarország elleni márciusi Eb-selejtezőkre a holland labdarúgó-válogatott: a narancsmezesek Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar és Dirk Kuyt góljával 3–1-re nyertek Ausztria ellen. Sógoraink szépítő gólját Marko Arnautovic szerezte.

Ahogy azt előzetesen sejteni lehetett, a jóval esélyesebb holland válogatott már a meccs elején magához vette a kezdeményezést. Ez főként Dirk Kuyt és Klaas-Jan Huntelaar megmozdulásaiban mutatkozott meg.

Huntelaar  megálíthatatlan (Fotó: Action Images)
Huntelaar megálíthatatlan (Fotó: Action Images)

A tizedik percben Wesley Sneijder, az Inter támadó középpályása mesteri labdát tálalt Huntelaar elé, aki azonban Jürgen Macho kapusba lőtte a labdát. A vendégcsapat a mérkőzés elején csak néhány átlövési kísérletből próbált veszélyt kelteni.


Bert van Marwijk legényei nagy fölényben játszottak az első félidőben, a holland gól egyre inkább benne volt a levegőben. A 28. percben Sneijder révén meg is szerezték a vezetést a narancsmezesek. Az irányító egy szép csel után Theo Janssennel kényszerítőzött, majd kapásból lőtt kapura a tizenhatos előteréből, lövése pedig a kapust és a lécet érintve vágódott a hálóba. Gyönyörű gól volt! 1–0

A szünetben cseréltek a hollandok, Peter Wisgerhof mellett Eljero Elía is beállt, aki remekül sarkazott Erik Pieters elé, majd Huntelaar fejelte az üres kapuba a balbekk centerezését. 2–0

A Schalke csatára sorozatban hatodik válogatott mérkőzésén talált be, ami nem sok jót sejtet a mieink elleni márciusi Eb-selejtezők előtt.

A 70. percben kezezés miatt büntetőhöz jutottak a hollandok: Florian Klein teljesen ártalmatlan szituációban ért bele kézzel a labdába. A tizenegyest Dirk Kuyt vállalta – és bár a játékvezető újrarúgatta a büntetőt –, a Liverpool támadója másodjára sem hibázott, és a jobb alsóba bombázott. 3–0

Negyedórával később Ausztriának sikerült szépítenie: Marko Arnautovic értékesített egy tizenegyest, ezzel kialakult a 3–1-es végeredmény.

 

 FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HOLLANDIA–AUSZTRIA 3–1 (1–0)
Eindhoven. Vezette: Michael Weiner (német) 
HOLLANDIA: Stekelenburg – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen (Wisgerhof, a szünetben.), Pieters – Van Bommel, Afellay, Janssen (Strootman 71.), Sneijder (Elía, a szünetben) – Kuyt (De Jong 75.),, Huntelaar (Van Nistelrooy 73.). Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk.
AUSZTRIA: Macho – Schiemer, Pogatetz, Prödl, Klein (Phelivan 72.) – Junuzovic (Hoffer 61.), Baumgartlinger, Fuchs, Alaba (Kavlak 84.)  – Arnautovic, Maierhofer. Szövetségi kapitány: Didi Constantini. 
Gólszerzők: Sneijder (28.), Huntelaar (48.), Kuyt (70. – 11-esből), ill. Arnautovic (84. – 11-esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik