Az új stadiont igen, kapuit azonban még nem avatták fel

Vágólapra másolva!
2012.02.29. 22:46
null
A lengyel Jelen járt a legközelebb a gólszerzéshez (Fotó: Reuters)
Címkék
A portugál labdarúgó válogatott 0–0-s döntetlent játszott Lengyelországgal a varsói Nemzeti Stadionban felkészülési mérkőzésen.

 

Némi huzavona után, száz nappal a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság kezdete előtt a varsói Nemzeti Stadion is megnyitotta kapuit, a nyári viadalnak otthont adó Lengyelország ellenfele pedig a Cristiano Ronaldo fémjelezte portugál válogatott volt a szerda esti felkészülési összecsapáson.

A találkozót a 2004-es kontinensviadal ezüstérmese kezdte jobban, kiváltképp a Manchester United agilis szélsője, Nani került a figyelem középpontjába. A 25 éves portugál már a 4. percben bravúrra kényszerítette az Arsenal lengyel kapusát, Wojciech Szczesnyt. Pár perccel később Nani három védő becsapva tört be jobbról a tizenhatoson belülre, de bal lábas lövése nem okozott gondot Szczesnynek.

Az első játékrész folytatásában nem forogtak veszélyben a kapuk, majd a vége előtt nem sokkal Cristiano Ronaldo kapott korábbi klubtársától, Nanitól remek labdát, ám Szczesny a Real Madrid aranylabdás támadójának eszén is túljárt. Az első nagyobb lengyel lehetőségre a 44. percig kellett várni, ekkor a röviden hazaadott labdára Ireneusz Jelen csapott le, majd egy csel után ballal jócskán mellé lőtt az elvetődő portugál kapus mellett.

Még az első félidőben előnybe kerülhetett volna Paulo Bento együttese, amikor Nani vezérletével öt portugál iramodott meg a hazai kapu felé, ám a támadó passz helyett lövést választott, ami viszont a jobb alsó mellett gurult el.

A fordulás után a lengyelek kezdtek jobban: Ludovic Obraniak tizennyolc méteres lövésénél Rui Patríciónak alaposan meg kellett nyúlnia, hogy leérjen a bal alsóba. Mindkét fél lendületes támadásokkal igyekezte kiszolgálni a közönséget, de az első félidővel ellentétben, nagy ziccerek egyik oldalon sem adódtak.

A hajrára a lengyeleknek maradt több erejük, a csereként beállt Mierzejewski húzott el a jobb szélen, majd adott középre, ahol a szintén azelőtt nem sokkal pályára lépő Peszko lőtt azonnal kapura, Rui Patrício azonban nagy bravúrral meg tudta fogni a labdát.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LENGYELORSZÁG–PORTUGÁLIA 0–0
Lengyelország: Szczesny – Pyszczek, Perquis, Wasilewski, Wawrvyniak (Boenisch, 85.) – Blaszczykowski (Mila, 90.), Dudka, Polanski (Matuschyk, 81.), Obraniak (Mierzejewski, 81.) – Ríbus (Peszko, 79.), Jelen (Grosicki, 67.). Szövetségi kapitány: Franciszek Smuda
Portugália: Rui Patrício – Joao Pereira, Pepe (Rolando, 67.), Bruno Alves, Coentrao (Nélson, 21.) – Veloso – Meireles, Moutinho (M. Fernandes, a szünetben) – Nani (N. Oliveira, 82.), Almeida (Postiga, 66.), C. Ronaldo (Quaresma, 76.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik