Soldado és a „pótolhatatlan” Villa nem utazik az Eb-re

Vágólapra másolva!
2012.05.27. 12:47
null
A spanyolok címvédőként érkeznek a június 8-án rajtoló Eb-re (Fotó: Reuters)
Címkék
Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya vasárnapi sajtótájékoztatóján kihirdette az Eb-re utazó 23 fős keretét. A szerbek elleni felkészülési meccsen góllal debütáló Adrián López nem utazhat a kontinenstornára, csakúgy, ahogyan a Valencia gólvágója, Roberto Soldado sem.

 

Adrián López bizakodhatott, hogy Del Bosque elviszi az Eb-re, hiszen a Szerbia elleni felkészülési mérkőzésen góllal és jó játékkal járult hozzá csapata sikeréhez. A sérüléssel bajlódó David Villa kimaradt a keretből, így csatárposzton Álvaro Negredo, Jesús Navas, Fernando Llorente, Fernando Torres és a barcelonás Pedro Rodríguez tagja a spanyol keretnek. Meglepetés továbbá, hogy a Valenciában remek idényt futó Roberto Soldado (32 bajnoki/17 gól).

kerdes=Hibázott-e Del Bosque, hogy nem nevezte Soldadót az Eb-re?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
cikkertekelo_szavazas
Szavazás

Hibázott-e Del Bosque, hogy nem nevezte Soldadót az Eb-re?

Igen Nem

*/
mceBlockPasteEnd

„Nehéz volt a választás, többször át kellett gondolnunk a dolgokat – kezdte a kerethirdetéssel egybekötött sajtótájékoztatót Del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya. – Néhány újonc közel került a csapathoz. Fabregasszal kapcsolatban optimisták az orvosok, minden bizonnyal felépül az Eb-re. Thiagóval is ez a helyzet, de nem akartuk kockáztatni az olimpiai részvételét.”

„David Villa pótolhatatlan számunkra, senki sem teljesített jobban nála – utalt a sérülése miatt az Eb-ről lemaradó csatárra a kapitány. – Azonban meg kell találnunk a megoldást, több lehetőségünk is van rá. Ugyanez a helyzet Carles Puyollal.”

Pedróval kapcsolatban elmondta Del Bosque, hogy nem volt annyira jó szezonja, mint több társának a válogatottban, azonban olyan játékosokat szeretne a kispadra, akik képesek eldönteni egy-egy mérkőzést. A kapitány hozzátette: a futballisták hosszú szezonon vannak túl, ám az Eb-n a döntő tényező a mentális felkészültség lesz.

A spanyolok az Eb előtt még két felkészülési meccset játszanak: egyet Dél-Koreával, egyet Kínával. Del Bosque legénysége Olaszországgal, Horvátországgal és Írországgal lesz egy csoportban a kontinenstornán.

AZ EB-RE UTAZÓ SPANYOL KERET
Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), Victor Valdés (Barcelona), Pepe Reina (Liverpool)
Védők: Álvaro Arbeloa (Real Madrid), Juanfran (Atlético Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Raúl Albiol (Real Madrid), Javi Martínez (Athletic Bilbao), Jordi Alba (Valencia)
Középpályások: Sergio Busquets (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Xavi Hernández (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona), Santi Cazorla (Málaga), Juan Mata (Chelsea), David Silva (Manchester City), Cesc Fabregas (Barcelona)
Támadó: Jesús Navas (Sevilla), Pedro Rodríguez (Barcelona), Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Fernando Torres (Chelsea), Álvaro Negredo (Sevilla).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik