Euro 2012: a lengyelek nehezen gyűrték le a letteket

Vágólapra másolva!
2012.05.22. 22:37
Címkék
A június 8-án kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság társházigazdája, Lengyelország 1–0-ra győzött felkészülési mérkőzésen a lettek ellen.

Franciszek Smuda nem lehetett túl elégedett a látottakkal (Fotó: Action Images)
Franciszek Smuda nem lehetett túl elégedett a látottakkal (Fotó: Action Images)

Az alacsony színvonalú mérkőzést a szinte teljesen üres klagenfurti Hypo Arenában rendezték meg. A lengyel szövetségi kapitány, Franciszek Smuda kísérleti csapatot küldött pályára, azzal a szándékkal, hogy megtalálja a kiegészítő embereket, akikre adott esetben számíthat a hazai rendezésű Eb-n.

A Robert Lewandowskit, Wojciech Szczesnyt, Lukasz Piszczeket és Jakub Blaszczykowskit is nélkülöző lengyelek a 81. percben a csereként beállt Artur Sobiech révén szerezték meg a győztes gólt, a Hannover 21 éves csatára Kamil Grosicki (Sivasspor) beadásából fejelt a kapuba.



FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LETTORSZÁG–LENGYELORSZÁG 0–1 (0–0)
Klagenfurt. Vezette: Harald Lechner (osztrák)
LETTORSZÁG: Dorosevs – Gorkss, Klava, Laizans (Sinelnikovs, 88.), Ivanovs – Fertovs, Cauna, Visnakovs (Pereplotkins, 73.), Rugins – Lukjanovs (Kamess, 73.), Rudnevs (Gauracs, 77.). Szövetségi kapitány: Aleksandrs Starkovs
LENGYELORSZÁG: Fabianski – Wojtkowiak, Wasilewski, Jodlowiec (Kaminski, 64.), Boenisch (Wawrzyniak, 72.) – Grosicki, Polanski, Murawski, Wolski (Matuszczyk, a szünetben), Mierzejewski (Kucharczyk, a szünetben) – Brozek (Sobiech, 57.). Szövetségi kapitány: Franciszek Smuda
G: Sobiech (81.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik