Euro 2012: a spanyolok tiltakoznak a száraz gyep miatt

Vágólapra másolva!
2012.06.11. 21:37
null
Tény: rizstermesztésre nem volt alkalmas a pálya, a spanyolok szerint futballra sem nagyon (Fotó: Action Images)
Címkék
Sajtóértesülések szerint a Spanyol Labdarúgó-szövetség hivatalos panaszt nyújt be az európai szövetségnek (UEFA) a spanyol–olasz Eb-mérkőzésnek otthont adó gdanski stadion gyepszőnyege miatt.

 

Az 1–1-es döntetlenre végződő összecsapás után a címvédő spanyol válogatottból Xavi és Cesc Fabregas is kritizálta a gyepet, amely szerintük rendkívül száraz volt. Véleményüket osztotta a spanyol szövetségi kapitány, Vicente del Bosque is.

„Egyszerűen szégyenletes, hogy ilyen száraz füvön kellett futballoznunk. Megakadályozta a szórakoztató játékot" – mondta a bajuszos mester.

A társházigazda lengyelek elutasítják a vádakat.

„A pálya tökéletes állapotban volt – jött a válasz Grzegorz Latótól, a Lengyel Labdarúgó-szövetség elnökétől. – A szárazság miatt általában locsolni szokták a füvet a meccs előtt, de ehhez mindkét fél beleegyezése szükséges. A spanyolok akarták, az olaszok nem.”

„Egyértelműen megvolt a szándék a gyep locsolására – a spanyolok kérésének megfelelően –, de csak addig a pontig, amíg ez nem tesz kárt a gyepszőnyegben. Ezért hagytuk abba az öntözést több mint hetvenöt perccel a kezdő sípszó előtt. Ez az eljárás érvényes a torna többi mérkőzésén is, előtérbe helyezve, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a gyep védelme és a résztvevő csapatok igényei között” – áll az UEFA által kiadott közleményben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik