Euro 2012: Elia és Van Wolfswinkel sincs benne a bő holland keretben

Vágólapra másolva!
2012.05.07. 13:51
Címkék
A labdarúgó Európa-bajnokságra készülő holland válogatott szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk kijelölte bő keretét.

A 36 fős listán nem találjuk ott többek között Eljero Elia (Juventus), Royston Drenthe (Everton, kölcsönben) és a Sporting CP színeiben a mostani szezonban 22 gólt szerző Ricky van Wolfswinkel nevét sem. A szövetségi kapitány nem számít a Heerenveen új sztárjára, Bas Dostra sem, hiába szerzett a 22 éves csatár 34 bajnokin 32 gólt, és hiába lett hat találattal a Holland Kupa gólkirálya.

„A technikai stábbal igyekeztünk a lehető legkiegyensúlyozottabb keretet kialakítani – nyilatkozta Van Marwijk, aki egy kétnapos edzőtábor után 27 fősre csökkenti a keret létszámát. – Figyelembe kell vennünk a holland rájátszást, a külföldi bajnokságokat és kupadöntőket, valamint a BL-finálét. Néhány játékos sérülésből lábadozik, az edzéseken részt vevők azonban bebizonyíthatják, hogy itt a helyük.”

A keret kihirdetése után dőlt el, hogy Erik Pieters nem lehet ott a tornán, helyére a Vitesse védőjét, Alexander Büttnert hívta be a kapitány.

Az Eb-re 23 fős keretet nevezhetnek a szövetségi kapitányok.

A 36 FŐS HOLLAND KERET
Kapusok: Erwin Mulder (Feyenoord), Jasper Cillessen (Ajax), Maarten Stekelenburg (Roma), Michel Vorm (Swansea City), Tim Krul (Newcastle United).
Védők: Wilfred Bouma (PSV), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Málaga), Stefan de Vrij (Feyenoord), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax), Jetro Willems (PSV), Khalid Boulahrouz (Stuttgart), Alexander Büttner (Vitesse), Nick Viergever (AZ).
Középpályások: Vurnon Anita (Ajax), Mark van Bommel (Milan), Nigel de Jong (Manchester City), Siem de Jong (Ajax), Hedwiges Maduro (Valencia), Adam Maher (AZ), Stijn Schaars (Sporting CP), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Tottenham), Georginio Wijnaldum (PSV), Urby Emanuelson (Milan).
Támadók: Ibrahim Afellay (Barcelona), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke), Ola John (Twente), Luuk de Jong (Twente), Dirk Kuyt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (Heerenveen), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Bayern München).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik