Euro 2012: Kassai Viktor vezeti a spanyol-olasz meccset

Vágólapra másolva!
2012.06.07. 10:34
null
Kassai Viktor a spanyol–német vb-elődöntő után a spanyolok újabb fontos meccsén ténykedik (fotó: Action Images)
Címkék
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Kassai Viktort jelölte ki a Spanyolország–Olaszország Európa-bajnoki csoportmérkőzés játékvezetőjének.

 

Az európai szövetség, az UEFA oldalán már ott szerepel Kassai neve játékvezetőként, tehát a küldés hivatalosnak tekinthető.

A C-csoport másik vasárnapi összecsapását a holland Björn Kuipers dirigálja. A D-csoport vasárnapi rangadóját, a francia–angol mérkőzést Nicola Rizzoli ítélkezésére bízták, míg az ukrán–svéd találkozón a török Cüneyt Cakir fújja majd a sípot.

EURO 2012
JÁTÉKVEZETŐI KÜLDÉS
C-CSOPORT
Spanyolország–Olaszország (vasárnap, 18.00) V: Kassai Viktor
Írország–Horvátország (vasárnap, 20.45) V: Björn Kuipers (holland)
D-CSOPORT
Franciaország–Anglia (hétfő, 18.00) V: Nicola Rizzoli (olasz)
Ukrajna–Svédország (hétfő, 20.45) V: Cüneyt Cakir (török)

 

SZAVAZÁS

Kassai Viktor a Spanyolország–Olaszország meccsen mutatkozik be az Eb-n, de vajon meddig juthat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

KASSAI VIKTOR PORTRÉJA

A magyar futball egyik legkelendőbb portékája a tatabányai játékvezető, aki kiemelkedő meccsek tekintetében már a nagy triumvirátus, vagyis Zsolt István, Palotai Károly és Puhl Sándor nyomdokain jár. Kassai rendkívül fiatalon, 23 és fél évesen debütált a magyar élvonalban, ahonnan szintén viszonylag gyors, de nem kevésbé rögös út vezetett a nemzetközi elismertségig.

Vágner László 1998-as visszavonulása után a magyar játékvezetésnek kilenc évet kellett várnia egy újabb BL-csoportmeccsre, ezt a rossz sorozatot végül Kassai törte meg. Sikeres mérkőzéseinek köszönhetően már ott lehetett – igaz, csak tartalékként – a 2008-as Eb-n, de ugyanabban az évben, a pekingi olimpián már döntőt fújhatott.

2010 remek éve volt Kassainak, ugyanis a világbajnokságra is jelölték, a Brazília–Észak-Korea és Mexikó–Uruguay csoportmeccsek után a Ghána–Egyesült Államok nyolcaddöntő is jól jött le számára. Teljesítményének elismeréseképpen a Spanyolország–Németország elődöntőn is ő fújhatta a sípot.

Kassai csillaga tehát fényesen emelkedett az elmúlt négy évben, tavaly BL-döntőt, az idén pedig elődöntőt fújhatott. Neve természetesen szerepel a 2014-es előzetes vb-keretben is, és reméljük, hogy a lengyel-ukrán kontinenstorna is pályafutása egyik szép fejezete lesz.

Az Eb 12 topbírójának részletes portréját itt olvashatja!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik