Euro 2012: Mintha árnyékot kergettünk volna - Andrews

Vágólapra másolva!
2012.06.14. 23:34
Címkék
Kívülről teljesen egyoldalú küzdelemnek tűnt a spanyol–ír mérkőzés (4–0) a labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának 2. fordulójában, és ezt a meccs szenvedő alanyai, az ír játékosok is így érezték.

 

„Próbáltunk tanulni az első mérkőzésünkből, de megint lábon lőttük saját magunkat. Olyan magas szintet képviselnek, hogy az ellenfél legkisebb kihagyásait is egyből kihasználják. Olyan volt, mintha árnyékot kergettünk volna, a közelükbe sem értünk – dicsérte a spanyolokat Keith Andrews, az írek középpályása, aki a saját szurkolóikról is felsőfokon beszélt. – A hangulat elképesztő volt. Hihetetlen, hogy négy nullás hátránynál is így énekelnek. A válogatott és az egész országunk büszke lehet a szurkolóinkra. Sajnos nem tudtuk ma ezt meghálálni nekik.”

Az ír válogatott és a Manchester United korábbi csapatkapitánya, Roy Keane válasza nem késett sokáig. A korábbi kőkemény középpályás igencsak kiosztotta utódait és a drukkereket is.

„A játékosoknak és a szurkolóknak meg kell változtatniuk a hozzáállásukat. Elfogadhatatlan, hogy azzal jöjjünk, milyen nagyszerűek a drukkereink. Ők sokkal jobb teljesítményt akarnak látni a csapattól, nem pedig azt, hogy ilyen hülye gólokat kapjunk. Ez egy ébresztő volt a játékosoknak. Ilyen gólokat beszedni minden szinten sokkoló.”

Változtatásról beszélt Giovanni Trapattoni, az írek mestere is, kiemelve, hogy a horvátok elleni nyitó meccsük után megint buta hibák miatt kerültek hátrányba.

„Két nagyon erős csapattal találkoztunk, de ez nem mentség – mondta az olasz szakember, hozzátéve, hogy ideje néhány dolgon változtatniuk. – Tehetetlenek voltunk. Tudtuk, hogy jobb csapattal állunk szemben, de ma este megint gólt kaptunk már három perc után. Holnap beszélek erről a játékosokkal. Edzésen jó kedvűnek, a feladatra készen állónak tűnik a csapat, ám amint elkezdődik a mérkőzés, máris egygólos hátrányban találjuk magunkat. Nem értem.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik