Euro 2012: Nem akartunk a csodára várni - Cech

Vágólapra másolva!
2012.06.17. 00:30
Címkék
A csehek egyetértenek abban, hogy gyengén kezdték a Lengyelország elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzést, de Petr Jirácek és Petr Cech szerint is ezután megérdemelten szerezték meg a győztes találatot.

„Gyengén kezdtünk, de fokozatosan javultunk. Elkezdtünk helyzeteket kialakítani, és végül megérdemelten lőttünk gólt" – mondta a találkozót követően a gólszerző Petr Jirácek.

Csapattársa, Petr Cech is egyetértett azzal, hogy a mérkőzés elején a lengyelek jobbak voltak.

„Nagyon rosszul kezdtünk, és megadtuk a lehetőséget nekik, hogy a hibáinkat kihasználva rendre a kapunk elé érkezzenek. Amikor azonban elkezdtünk jobban futballozni, már kialakítottunk helyzeteket is, és megérdemelten szereztünk gólt. Tudtuk a másik mérkőzés eredményét, mondták nekünk, s a kivetítőn is láthattuk, de mi csak magunkkal törődtünk, és úgy döntöttünk, hogy nem várunk a csodára. Helyette inkább gólt lőttünk" – vélekedett a Chelsea kapusa.

Mint ismert, ha a csehek csak döntetlent játszottak volna a lengyelekkel, nem jutottak volna tovább, hisz akkor három négypontos csapat lett volna (a görög, az orosz és a cseh), az oroszoktól elszenvedett 4–1-es vereség pedig végzetes lett volna Cechék számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik