Euro 2012: Rio Ferdinand kimarad az angolok keretéből

Vágólapra másolva!
2012.05.16. 08:58
Címkék
Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya közölte Rio Ferdinanddal: nem számít rá a nyári Európa-bajnokságon. Az újdonsült tréner a hórihorgas Stoke-csatárt, Peter Crouchot és a Manchester City bekkjét, Micah Richardsot sem viszi magával.

Azt, hogy pontosan miért nem lesz ott az Eb-n Rio Ferdinand, még nem tudni, ám a szigetországi sajtó szerint gyakori sérülései, illetve John Terry lehet az ok, amiért újabb kontinenstornáról marad le a rutinos védő. Mint ismert, a vádak szerint Terry rasszista megjegyzéseket tett az MU hátvédjének öccsére, a QPR-t erősítő Anton Ferdinandra, és Hodgson el szeretné kerülni az esetleges konfliktushelyzetet. A történet akkor teljes, ha hozzátesszük, hogy Hodgson a Chelsea keddi edzése után hosszasan egyeztetett Terryvel...

Rio Ferdinand 1997 óta tagja az angol válogatottnak, 82-szer ölthette magára a címeres mezt, ám Európa-bajnokságon még soha nem lépett pályára (2000-ben kimaradt a keretből, 2004-ben eltiltás miatt nem lehetett ott, 2008-ban Anglia nem jutott ki) – úgy tűnik, idén sem fog.

Peter Crouch is kimaradt a keretből – amelyet ma délutáni sajtótájékoztatóján hirdet ki a szövetségi kapitány –, ám a legnagyobb meglepetés Micah Richards be nem válogatása. Kyle Walker sérülése miatt nem lehet ott az Eb-n, így sokan arra számítottak, hogy a Manchester City jó formában lévő jobbhátvédje kerül be a csapatba, azonban nem így történt.

Phil Jonesra vagy Glen Johnsonra eshet így Roy Hodgson választása jobbhátvéd poszton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik