Euro 2012: tizennégy év után lengyel siker Szlovákia ellen

Vágólapra másolva!
2012.05.26. 18:55
Címkék
A két hét múlva kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon házigazdaként versengő Lengyelország 1–0-ra legyőzte Szlovákiát a két csapat szombat délutáni felkészülési mérkőzésén, amelyet az ausztriai Klagenfurtban rendeztek meg.

A beszámolók szerint a lengyelek – alaposan átalakított csapattal – jobban futballoztak az első félidőben, mint néhány napja a lettek ellen, és a 30. percben meg is szerezték a vezetést: Lukasz Piszczek beadásából a franciaországi születésű, az ottani élvonalban futballozó Damien Perquis fejelt a kapuba.

A második félidőben kezdeményezőbbek voltak a szlovákok, de egyenlíteniük nem sikerült, ami azt jelenti: a lengyelek 1998 óta először legyőzték őket (az azóta lejátszott három mérkőzésből kettőn Szlovákia nyert, egy pedig döntetlennel ért véget).

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LENGYELORSZÁG–SZLOVÁKIA 1–0 (1–0)
Klagenfurt. V: Eisner (osztrák)
LENGYELORSZÁG: Szczesny – Piszczek, Wasilewski, Perquis (Kaminski, 69.), Boenisch – Blaszczykowski (Mierzejewski, 63.), Murawski (Dudka, 46.), Polanski (Matuszczyk, 46.), Obraniak (Wolski, 80.), Rybus – R. Lewandowski (Pa. Brozek, 46.). Szövetségi kapitány: Franciszek Smuda
SZLOVÁKIA: Pernis – Pekarík, Michalík, Hubocan, Svento – Kucka (Prochazka, 81.), M. Cech – Sesták (Guédé, 57.), Hamsík, Jendrisek (Breznaník, 65.) – Holosko (Bakos, 46.). Szövetségi kapitány: Stanislav Griga és Michal Hipp
G: Perquis (30.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik